Mittwoch, 11. September 2019

Hähnchenmägen – Ragout / Csirkezúzaragú


Dazu Nudeln, Polenta oder einfach nur frisches Brot reichen.

Zutaten für 4 Personen:
·       500 g Hähnchenmägen
·       150 Hähnchenherzen  
·       2 Zwiebeln
·       2 Knoblauchzehen
·       50 g Knollensellerie
·       1 Möhre
·       1 Porree Stange (den weißen Teil)
·       2 El Tomatenmark
·       3 Tomaten
·       300 ml trockener Weißwein
·       1 Rosmarinzweig
·       2 Thymianzweige
·       ½ Chilischote
·       1 El Olivenöl
·       1 El Butter
·       Salz
·       Pfeffer
·       Petersilie

1.    Die Mägen und die Herzen putzen, waschen, trockentupfen.
2.    Das Gemüse putzen, waschen. Die Zwiebeln in dünne Scheiben, den Knoblauch fein, den Sellerie und die Möhre in kleine Würfel, den Porree in 5 cm lange dünne Streifen, die Tomaten in Würfel schneiden.
3.    Die Butter mit dem Öl erhitzen, die Mägen und die Herzen zugeben und anbraten. Die Zwiebel, den Knoblauch, den Sellerie, die Möhre zugeben und 2-3 Minuten dünsten. Das Tomatenmark unterrühren, die Tomaten zugeben und weitere 2-3 Minuten dünsten.
4.    Mit dem Wein ablöschen. Den Rosmarin, den Thymian und den Chili zugeben. Mit Salz und Pfeffer würzen. Aufkochen und zugedeckt bei schwacher Hitze ungefähr 105-120 Minuten köcheln lassen. Mit der Petersilie bestreuen und servieren.


Tálaljuk tésztával, polentával, vagy csak egyszerűen kenyérrel.

Hozzávalók 4 személyre:
·       500 g csirkezúza
·       150 csirkeszív
·       2 vöröshagyma
·       2 gerezd fokhagyma
·       50 g zeller
·       1 sárgarépa
·       1 póréhagyma, fehérje
·       2 ek sűrített paradicsom
·       3 paradicsom
·       300 ml száraz fehérbor
·       1 rozmaringág
·       2 kakukkfűág
·       ½ chili paprika
·       1 ek olívaolaj
·       1 ek vaj
·      
·       Bors
·       petrezselyem

1.    A zúzát és a szíveket megtisztítjuk, mossuk, konyhapapírral szárazra itatjuk.
2.    A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apróra, a zellert és a sárgarépát apró kockákra, a pórét kb. 5 cm hosszúságú vékony csíkokra, a paradicsomot kockákra vágjuk.
3.    A vajat és az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a csirkeszívet és zúzát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, pórét, és sárgarépát, további 2-3 percig dinszteljük. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsomot is, és további 2-3 percig dinszteljük.
4.    Felöntjük a borral. Hozzáadjuk a rozmaring-, kakukkfűágat és a chilit. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 105-120 percig főzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel és tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen