Dazu Nudeln, Polenta
oder einfach nur frisches Brot reichen.
Zutaten für 4 Personen:
· 500
g Hähnchenmägen
· 150
Hähnchenherzen
· 2
Zwiebeln
· 2
Knoblauchzehen
· 50
g Knollensellerie
· 1
Möhre
· 1
Porree Stange (den weißen Teil)
· 2
El Tomatenmark
· 3
Tomaten
· 300
ml trockener Weißwein
· 1
Rosmarinzweig
· 2
Thymianzweige
· ½
Chilischote
· 1
El Olivenöl
· 1
El Butter
· Salz
· Pfeffer
· Petersilie
1.
Die Mägen und die Herzen putzen, waschen, trockentupfen.
2.
Das Gemüse putzen, waschen. Die Zwiebeln in dünne
Scheiben, den Knoblauch fein, den Sellerie und die Möhre in kleine Würfel, den
Porree in 5 cm lange dünne Streifen, die Tomaten in Würfel schneiden.
3.
Die Butter mit dem Öl erhitzen, die Mägen und die Herzen
zugeben und anbraten. Die Zwiebel, den Knoblauch, den Sellerie, die Möhre
zugeben und 2-3 Minuten dünsten. Das Tomatenmark unterrühren, die Tomaten
zugeben und weitere 2-3 Minuten dünsten.
4.
Mit dem Wein ablöschen. Den Rosmarin, den Thymian und den
Chili zugeben. Mit Salz und Pfeffer würzen. Aufkochen und zugedeckt bei
schwacher Hitze ungefähr 105-120 Minuten köcheln lassen. Mit der Petersilie
bestreuen und servieren.
Tálaljuk tésztával, polentával, vagy csak
egyszerűen kenyérrel.
Hozzávalók
4 személyre:
· 500
g csirkezúza
· 150
csirkeszív
· 2
vöröshagyma
· 2
gerezd fokhagyma
· 50
g zeller
· 1
sárgarépa
· 1
póréhagyma, fehérje
· 2
ek sűrített paradicsom
· 3
paradicsom
· 300
ml száraz fehérbor
· 1
rozmaringág
· 2
kakukkfűág
· ½
chili paprika
· 1
ek olívaolaj
· 1
ek vaj
· Só
· Bors
· petrezselyem
1.
A
zúzát és a szíveket megtisztítjuk, mossuk, konyhapapírral szárazra itatjuk.
2.
A
zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát vékony szeletekre, a fokhagymát
apróra, a zellert és a sárgarépát apró kockákra, a pórét kb. 5 cm hosszúságú
vékony csíkokra, a paradicsomot kockákra vágjuk.
3.
A
vajat és az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a csirkeszívet és
zúzát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, pórét, és sárgarépát,
további 2-3 percig dinszteljük. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól
elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsomot is, és további 2-3 percig dinszteljük.
4.
Felöntjük
a borral. Hozzáadjuk a rozmaring-, kakukkfűágat és a chilit. Sóval, borssal
ízesítjük. Felfőzzük és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 105-120 percig főzzük.
Megszórjuk a petrezselyemmel és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen