Freitag, 27. September 2019

Mallorquinischer Mandelkuchen / Mallorcai mandulás sütemény


Für eine Springform mit 26 cm Durchmesser die Zutatenmenge verdoppeln.

Zutaten für 6 Personen:
·       4 Eier
·       1 Prise Salz
·       100 g Puderzucker
·       125 g gemahlene Mandeln
·       ¼ Tl Zimt
·       abgeriebene Schale von ½ Zitrone
·       ½ Vanilleschote
·       ½ Tl Butter
·       1 El Semmelbrösel

1.    Eine Springform (20 cm Durchmesser) mit Butter ausfetten und mit den Semmelbröseln ausstreuen.
2.    Die Eiweiße mit dem Salz zu einem festen Schnee schlagen.
3.    Die Eigelbe mit dem durchgesiebten Puderzucker hellcremig rühren. Den Zimt, das ausgekratzte Vanillemark und die Zitronenschale unterrühren. Dann die Mandeln unterrühren. Am Ende den Eischnee vorsichtig unterheben.
4.    Die Masse in die vorbereitete Form geben, glatt streichen.
5.    Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 40-45 Minuten backen.
6.    Rausnehmen, auf einem Kuchengitter erkalten lassen und mit Puderzucker bestäubt servieren.

Egy 26 cm-es átmérőjű tortaformához a hozzávalókat egyszerűen megduplázzuk.

Hozzávalók 6 személyre:
·       4 tojás
·       1 csipet só
·       100 g porcukor
·       125 g mandula, darált
·       ¼ tk fahéj
·       ½ citrom héja
·       ½ vanília rúd
·       ½ tk vaj, a forma kikenéséhez
·       1 ek zsemlemorzsa

1.    Egy 20 cm-es átmérőjű tortaformát kevés vajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.
2.    A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
3.    A tojások sárgáját az átszitált porcukorral egy világos, krémes masszává keverjük.
4.    Hozzákeverjük a fahéjat, citromhéjat, és a kikapart vanília magokat. Majd hozzákeverjük a mandulát is. A végén óvatosan hozzákeverjük, a kemény habbá vert tojások fehérjét.
5.    A masszát belesimítjuk az előkészített formába, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
6.    Kivesszük, tortarácson hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen