Leckeres Brot mit einer
krossen Kruste und fluffigen Inneren.
Zutaten für 6 Personen:
· 500
g Mehl
· 2
Tl Salz
· 10
g frische Hefe
· 300
ml kaltes Wasser
1.
Das Mehl mit
dem Salz vermischen. Die Hefe in dem Wasser auflösen, zum Mehl geben und zu
einem glatten Teig kneten. Zugedeckt in dem Kühlschrank 12 Stunden gehen
lassen.
2.
Den Ofen auf
240 Grad Ober- und Unterhitze aufheizen.
3.
Den Teig auf
eine bemehlte Arbeitsplatte stürzen, nicht mehr kneten. In 2 gleiche Stücke
teilen, aus jedem Stück eine 25 cm langes Baguette formen und jedes Baguette
2-3-mal gegeneinander verdrehen. Auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech
legen.
4.
Im heißen Ofen
15 Minuten backen, dann die Temperatur auf 200 Grad unterschalten und 15
Minuten weiter backen.
Este a tésztát előkészíteni, s reggel már
süthetjük a finom kenyeret a reggelihez.
Hozzávalók
6 személyre:
· 500
g liszt
· 2
tk só
· 10
g élesztő
· 300
ml hideg víz
1.
A
lisztet elkeverjük a sóval. Az élesztőt feloldjuk a vízben, majd a liszthez
adjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Letakarva 12 órára hűtőbe tesszük.
2.
A
sütőt 240 fokra előmelegítjük.
3.
A tésztát
óvatosan egy lisztezett munkalapra borítjuk, nem gyúrjuk tovább. Két részre
osszuk, mindegyik részt egy-egy 25 cm-es hosszú bagetté formázzuk. Mindegyik bagettet
kétszer háromszor megtekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
4.
A
tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, kb. 15 percig sütjük, majd a sütőt 200
fokra állítjuk és további 15 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen