Sonntag, 2. Juni 2019

Plattes Hähnchen unter Feta-Kruste / Lapított csirke fetakéreg alatt


Dazu einen Salat und Brot oder man kann ein Paar Kartoffeln in dem Bräter neben dem Hähnchen mitbraten.

Zutaten für 2 Personen:
·       1 Hähnchen (ungefähr. 1 kg)
·       Salz
·       Pfeffer
·       Olivenöl
Für die Kruste:
·       200 g Feta
·       2 grüne Chilischoten
·       100 ml Olivenöl
·       1 Handvoll Basilikumblätter
·       4-5 Schnittlauchhalme
·       1 Tl Oregano
·       1 El Zitronensaft
·       Pfeffer

1.    Den Ofen auf 160 Grad Ober- und Unterhitze vorheizen.
2.    Das Hähnchen mit einer Geflügelschere entlang des Rückgrats aufschneiden.
3.    Das Hähnchen waschen, trockentupfen, die Haut runterziehen. Das Hähnchen auseinanderbiegen und mit der Hand kräftig flach drücken. Mit Salz und Pfeffer einreiben.
4.    Für die Kruste: Alle Zutaten mit der Küchenmaschine pürieren. Mit Pfeffer würzen.
5.    Das Hähnchen in einen Bräter legen, mit der Feta-Masse bestreichen. Mit etwas Olivenöl beträufeln.
6.    Im heißen Ofen ungefähr 90 Minuten backen, bis die Kruste schön goldbraun wird. 

Egy salátával, esetleg egy pár a hús mellett sült burgonyával tálalva, egy egyszerű és finom vacsora vagy ebéd.

Hozzávalók 2 személyre:
·       1 csirke (kb. 1 kg)
·      
·       bors
·       olívaolaj
A fetás kéreghez:
·       200 g feta
·       2 zöld chili
·       100 ml olívaolaj
·       1 marék bazsalikomlevél
·       4-5 száll metélőhagyma
·       1 tk oregánó
·       1 ek citromlé
·       Bors

1.    A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
2.    A csirkét fektessük a mellére, a gerince mellett mindkét oldalon vágjuk szárnyas ollóval a püspökfalattól a nyakáig, majd a gerincét vegyük ki.
3.    A csirkét mossuk meg, majd töröljük szárazra, a bőrét húzzuk le, majd lapítsuk el, amennyire tudjuk. Kívül, belül sózzuk, borsozzuk.
4.    A kéreghez a hozzávalókat a konyhai aprítógépbe tesszük, és pürésítjük. Borssal ízesítjük.
5.    A csirkét egy tűzállótálba rakjuk, rákenjük a fetás masszát. Olívaolajjal meglocsoljuk.
6.    Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 90 percig sütjük, míg a kéreg aranybarna lesz.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen