Dazu einen Salat und Brot oder man kann ein Paar
Kartoffeln in dem Bräter neben dem Hähnchen mitbraten.
Zutaten für 2 Personen:
· 1
Hähnchen (ungefähr. 1 kg)
· Salz
· Pfeffer
· Olivenöl
Für die Kruste:
· 200
g Feta
· 2
grüne Chilischoten
· 100
ml Olivenöl
· 1
Handvoll Basilikumblätter
· 4-5
Schnittlauchhalme
· 1
Tl Oregano
· 1
El Zitronensaft
· Pfeffer
1.
Den Ofen auf 160 Grad Ober- und
Unterhitze vorheizen.
2.
Das Hähnchen mit einer Geflügelschere entlang
des Rückgrats aufschneiden.
3.
Das Hähnchen waschen, trockentupfen,
die Haut runterziehen. Das Hähnchen auseinanderbiegen und mit der Hand kräftig
flach drücken. Mit Salz und Pfeffer einreiben.
4.
Für die Kruste: Alle Zutaten mit der
Küchenmaschine pürieren. Mit Pfeffer würzen.
5.
Das Hähnchen in einen Bräter legen, mit
der Feta-Masse bestreichen. Mit etwas Olivenöl beträufeln.
6.
Im heißen Ofen ungefähr 90 Minuten
backen, bis die Kruste schön goldbraun wird.
Egy salátával, esetleg egy pár a hús mellett sült
burgonyával tálalva, egy egyszerű és finom vacsora vagy ebéd.
Hozzávalók
2 személyre:
· 1
csirke (kb. 1 kg)
· só
· bors
· olívaolaj
A fetás kéreghez:
· 200
g feta
· 2
zöld chili
· 100
ml olívaolaj
· 1
marék bazsalikomlevél
· 4-5
száll metélőhagyma
· 1
tk oregánó
· 1
ek citromlé
· Bors
1.
A
sütőt 160 fokra előmelegítjük.
2.
A csirkét fektessük a mellére, a gerince
mellett mindkét oldalon vágjuk szárnyas ollóval a püspökfalattól a nyakáig,
majd a gerincét vegyük ki.
3.
A csirkét
mossuk meg, majd töröljük szárazra, a bőrét húzzuk le, majd lapítsuk el,
amennyire tudjuk. Kívül, belül sózzuk, borsozzuk.
4.
A
kéreghez a hozzávalókat a konyhai aprítógépbe tesszük, és pürésítjük. Borssal
ízesítjük.
5.
A
csirkét egy tűzállótálba rakjuk, rákenjük a fetás masszát. Olívaolajjal
meglocsoljuk.
6.
Betoljuk
az előmelegített sütőbe, és kb. 90 percig sütjük, míg a kéreg aranybarna lesz.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen