Donnerstag, 6. Juni 2019

Goldbraune Auberginen-Röllchen mit Hackfleisch / Aranysárga padlizsán tekercsek


Dazu schmeckt Fladenbrot.

Zutaten für 2 Personen:
·       1 mittelgroße Aubergine
·       Salz
·       2-3 El Olivenöl
·       ½ Zwiebel
·       1 Knoblauchzehe
·       200 g gemischtes Hackfleisch
·       3 Eier
·       Pfeffer
·       ¼ Tl Zimt
·       1 Prise gemahlener Kardamom
·       50 ml Milch
·       75 g Greyerzer Käse
·       Oregano

1.    Die Aubergine putzen, waschen und der Länge nach in ungefähr ½ cm dicke Scheiben schneiden. Salzen und kurz ziehen lassen
2.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen. Die Auberginenscheiben abtupfen und darin goldbraun anbraten.
3.    Den Knoblauch und die Zwiebel schälen und fein würfeln. Das Hackfleisch mit 1 Ei, dem Knoblauch, der Zwiebel verkneten. Mit Salz Pfeffer, Zimt und Kardamom würzen. Die Hackmasse auf die Auberginenscheiben verteilen und fest aufrollen.
4.    Die Röllchen in eine feuerfeste Form setzen. Die restlichen Eier mit der Milch verquirlen. Mit Salz und Pfeffer würzen und über die Röllchen gießen. Den Käse grob reiben und darüberstreuen.
5.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 30 Minuten backen.

Hozzávalók 4 személyre:
·       2 db. padlizsán
·      
·       4-6 ek oliva olaj
·       vöröshagyma
·       gerezd fokhagyma
·       400 g darált hús (fele sertés, fele marha)
·       tojás
·       bors
·       ½ tk fahéj
·       csipet kardamom
·       100 ml tej
·       100 g parmezán
·       Oregánó

1.    A padlizsánt mossuk, majd hosszába ½ cm szeletekre vágjuk (8 szelet). Megsózzuk, konyhapapír köze tesszük, súllyal lenyomjuk és kb. 1 órát állni hagyjuk.
2.    Az olajat egy serpenyőbe felforrósítjuk. A padlizsánszeleteket szárazra töröljük. Az olajban aranysárgára sütjük.
3.    A darált húst, 1 tojással, a finomra vágott hagymával és fokhagymával összegyúrjuk. Sóval, borssal, fahéjjal és a kardamommal ízesítjük.
4.    A darált húst elosszuk a padlizsánszeletekre, és szorosan feltekerjük.
5.    A tekercseket egy tűzálló tálba rakjuk. A megmaradt tojásokat elkavarjuk a tejjel, sóval, borssal fűszerezzük, majd a tekercsekre öntjük. Megszórjuk a reszelt parmezánnal.
6.    A padlizsántekercseket 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 30 percig sütjük.
7.    Oregánóval megszórjuk

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen