Dazu
schmeckt Fladenbrot.
Zutaten für 2 Personen:
·
1 mittelgroße Aubergine
·
Salz
·
2-3 El Olivenöl
·
½ Zwiebel
·
1 Knoblauchzehe
·
200 g gemischtes
Hackfleisch
·
3 Eier
·
Pfeffer
·
¼ Tl Zimt
·
1 Prise gemahlener
Kardamom
·
50 ml Milch
·
75 g Greyerzer Käse
· Oregano
1.
Die Aubergine putzen, waschen und der
Länge nach in ungefähr ½ cm dicke Scheiben schneiden. Salzen und kurz ziehen
lassen
2.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen. Die
Auberginenscheiben abtupfen und darin goldbraun anbraten.
3.
Den Knoblauch und die Zwiebel schälen und
fein würfeln. Das Hackfleisch mit 1 Ei, dem Knoblauch, der Zwiebel verkneten.
Mit Salz Pfeffer, Zimt und Kardamom würzen. Die Hackmasse auf die
Auberginenscheiben verteilen und fest aufrollen.
4.
Die Röllchen in eine feuerfeste Form
setzen. Die restlichen Eier mit der Milch verquirlen. Mit Salz und Pfeffer
würzen und über die Röllchen gießen. Den Käse grob reiben und darüberstreuen.
5.
Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und
Unterhitze ungefähr 30 Minuten backen.
Hozzávalók
4 személyre:
· 2
db. padlizsán
· só
· 4-6
ek oliva olaj
· vöröshagyma
· gerezd
fokhagyma
· 400
g darált hús (fele sertés, fele marha)
· tojás
· bors
· ½
tk fahéj
· csipet
kardamom
· 100
ml tej
· 100
g parmezán
· Oregánó
1.
A padlizsánt mossuk, majd hosszába ½ cm
szeletekre vágjuk (8 szelet). Megsózzuk, konyhapapír köze tesszük, súllyal
lenyomjuk és kb. 1 órát állni hagyjuk.
2.
Az olajat egy serpenyőbe felforrósítjuk. A
padlizsánszeleteket szárazra töröljük. Az olajban aranysárgára sütjük.
3.
A darált húst, 1 tojással, a finomra
vágott hagymával és fokhagymával összegyúrjuk. Sóval, borssal, fahéjjal és a
kardamommal ízesítjük.
4.
A darált húst elosszuk a
padlizsánszeletekre, és szorosan feltekerjük.
5.
A tekercseket egy tűzálló tálba rakjuk. A
megmaradt tojásokat elkavarjuk a tejjel, sóval, borssal fűszerezzük, majd a
tekercsekre öntjük. Megszórjuk a reszelt parmezánnal.
6.
A padlizsántekercseket 220 fokra
előmelegített sütőbe toljuk, kb. 30 percig sütjük.
7.
Oregánóval megszórjuk
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen