Die Erdbeeren in
etwas Mehl wälzen und so auf den Teig geben. Die Erdbeeren kann man durch
Himbeeren, Stachelbeeren, Aprikosen oder Zwetschgen ersetzen.
Zutaten für 8 Personen:
· 250
g Zucker
· 5
Eier
· 250
g weiche Butter
· 1
Pck. Vanillezucker
· 310
g Mehl
· 1
Pck. Backpulver
· 500
g Erdbeeren
1.
Die Butter mit dem Zucker, dem Vanillezucker und den
Eiern mit dem Schneebesen des Handmixers cremig rühren. Das mit dem Backpulver
vermischte Mehl darüber sieben und vorsichtig unterrühren.
2.
Den Teig in eine mit Backpapier ausgelegte Backform
(30x40x6 cm) streichen, die Erdbeeren darauf verteilen (falls die Erdbeeren zu
groß sind, erstmal halbieren). Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze
ungefähr 25-30 Minuten backen.
Az epret mielőtt a tésztára helyeznénk, forgassuk, meg kevés
lisztben, így nem fognak a tészta aljára süllyedni. Eper helyett elkészíthetjük
más gyümölccsel is: málna, egres, barack, szilva…
Hozzávalók
8 személyre:
· 250
g cukor
· 5
tojás
· 250
g vaj, puha
· 1
cs vaníliás cukor
· 310
g liszt
· 1
cs sütőpor
· 500
g eper
1.
A
kétféle cukrot a vajjal és a tojásokkal, kézi mixerrel krémesre keverjük. Majd
rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan hozzákeverjük.
2.
A
tésztát egy sütőpapírral kibélelt 30x40 cm-es tepsibe simítjuk, elosszuk rá az
epret (ha nagyok kettévágva és a vágott felülettel felfelé), betoljuk a 180
fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen