Zutaten
für 4 Personen:
· 500 g Erdbeeren
· 200 g Mascarpone
· 4-5 El
Zucker
· 3 Blätter
Gelatine
· 150 g
Schlagsahne
1.
Die Erdbeeren waschen, putzen, grob schneiden,
dann mit dem Stabmixer pürieren.
2.
Die Mascarpone mit den Schneebesen des
Handmixers glatt rühren, ungefähr 2/3 des Erdbeerpürees unterrühren und mit 2-3
El Zucker abschmecken.
3.
Die Gelatine für 10 Minuten im kalten Wasser
einweichen, dann ausdrücken und in einem kleinen Topf auf kleiner Hitze
schmelzen lassen. 2-3 El Mascarponecreme unterrühren, dann unter die übrige
Mascarponecreme rühren. Ungefähr 15 Minuten kühl stellen.
4.
Die Schlagsahne steif schlagen und unter die
gelierende Creme heben.
5.
Den Rest Erdbeerpüree mit dem Rest Zucker
abschmecken.
6.
Die Creme mit dem Erdbeerpüree in Gläser
schichten, ungefähr 2 Stunden kühl stellen.
Hozzávalók
4 személyre:
· 500 g
eper
· 200 g
mascarpone
· 4-5 ek
cukor
· 3 lap
színtelen zselatin
· 150 g
tejszín
1.
Az epret megmossuk, tisztítjuk, durvára vágjuk,
majd bot mixerrel pürésítjük.
2.
A mascarponet kézi mixerrel simára keverjük,
majd hozzákeverjük az eperpüré 2/3-át, és izlés szerint kb. 2-3 ek cukorral
ízesítjük.
3.
A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk,
majd kicsavarjuk és felolvasztjuk. Hozzáadunk 2-3 ek-nyit az epres-mascarponeból,
majd a maradék krémhez keverjük a zselatint. Kb. 15 percre hidegre tesszük.
4.
A tejszint kemény habbá verjük és a zselésedő
krémhez keverjük.
5.
A maradék eperpürét izlés szerint a maradék 1-2
ek cukorral ízesítjük.
6.
A krémet
a pürésített eperrel poharakba rétegezzük, kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen