Freitag, 14. Juni 2019

24 Stunden Krautsalat / Káposztasaláta


Ein sehr leckerer Krautsalat, je länger er steht, desto besser wird er.

Zutaten für 6 Personen:
·       1 Spitzkohl
·       1 rote Paprikaschote
·       1 grüne Paprikaschote
·       2 Zwiebeln
·       3 große Möhren
·       80 g Zucker
·       160 ml Öl
·       240 ml Weißweinessig
·       2 Tl Salz
·       Pfeffer


1.    Den Kohl, die Paprikaschoten und die Zwiebeln fein hobeln. Die Möhren putzen, waschen, grob raspeln. Das Ganze in eine Schüssel geben.
2.    Den Essig in einen Topf geben, das Öl, den Zucker, das Salz und Pfeffer zufügen. Aufkochen, über den Salat gießen, gut vermischen, und zugedeckt 1 Tag durchziehen lassen.


Egy nagyon finom káposztasaláta, amelyet minél tovább hagyjuk állni annál finomabb.

Hozzávalók 6 személyre:
·       1 káposzta
·       1 piros paprika,
·       1 zöld paprika
·       2 vöröshagyma
·       3 sárgarépa, nagy
·       80 g cukor
·       160 ml olaj
·       240 ml fehérborecet
·       2 tk só
·       Bors

1.    A káposztát, a kétféle paprikát és a hagymát vékonyra gyaluljuk. A sárgarépát lereszeljük. Az egészet egy fedeles edénybe tesszük.
2.    Az ecethez adjuk az olajat, cukrot, sót és borsot. Felfőzzük, a salátára öntjük, jól elkeverjük, és lefedve 1 napot hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen