Ein sehr leckerer
Krautsalat, je länger er steht, desto besser wird er.
Zutaten für 6 Personen:
· 1
Spitzkohl
· 1
rote Paprikaschote
· 1
grüne Paprikaschote
· 2
Zwiebeln
· 3
große Möhren
· 80
g Zucker
· 160
ml Öl
· 240
ml Weißweinessig
· 2
Tl Salz
· Pfeffer
1.
Den Kohl, die Paprikaschoten und die Zwiebeln fein
hobeln. Die Möhren putzen, waschen, grob raspeln. Das Ganze in eine Schüssel
geben.
2.
Den Essig in einen Topf geben, das Öl, den Zucker, das
Salz und Pfeffer zufügen. Aufkochen, über den Salat gießen, gut vermischen, und
zugedeckt 1 Tag durchziehen lassen.
Egy nagyon finom káposztasaláta, amelyet
minél tovább hagyjuk állni annál finomabb.
Hozzávalók
6 személyre:
· 1
káposzta
· 1
piros paprika,
· 1
zöld paprika
· 2
vöröshagyma
· 3
sárgarépa, nagy
· 80
g cukor
· 160
ml olaj
· 240
ml fehérborecet
· 2
tk só
· Bors
1.
A
káposztát, a kétféle paprikát és a hagymát vékonyra gyaluljuk. A sárgarépát
lereszeljük. Az egészet egy fedeles edénybe tesszük.
2.
Az
ecethez adjuk az olajat, cukrot, sót és borsot. Felfőzzük, a salátára öntjük,
jól elkeverjük, és lefedve 1 napot hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen