Leckeres Fleischgericht. Dazu gebratene Kartoffelspalten
reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· 2 Hähnchenkeulen
· 3 Tl
Petersilie
· 1 klein
gehackte Knoblauchzehe
· ½ fein
gewürfelte Zwiebel
· 2 El
klein geschnittene Oliven
· 1-2 El
klein geschnittene getrocknete Tomaten
· 1 Tl
Oregano
· 1 El
Semmelbrösel
· 1 El
geriebenen Parmesan
· 1 El
Olivenöl
·
25 g geschmolzene Butter
· Salz
· Pfeffer
·
etwas Butter für die Form
1.
Die Hähnchenkeulen waschen, entbeinen.
2.
Die Petersilie mit der Zwiebel, dem
Knoblauch, den Oliven, den getrockneten Tomaten, dem Oregano, den Semmelbröseln
und dem Parmesan vermischen. Soviel Öl zufügen dass eine leicht feuchte Masse
entsteht. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
3.
Die Keulen mit der Masse füllen, mit
einer Rouladennadel feststecken. Mit Salz und Pfeffer würzen. Die
Hähnchenkeulen in eine mit etwas Butter ausgestrichene Auflaufform geben. Mit
der geschmolzenen Butter übergießen.
4.
Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und
Unterhitze ungefähr 1 Stunde goldbraun backen.
Hozzávalók
2 személyre:
· 2
csirkecomb
· 3 tk
petrezselyemzöld apróra vágva
· 1
gerezd fokhagyma apróra vágva
· ½
vörös hagyma apróra vágva
· 2 ek
apróra vágott olívabogyó
· 1-2 ek
apróra vágott olajban eltett aszalt paradicsom
· 1 tk
morzsolt oregano
· 1 ek
zsemlemorzsa
· 1 ek
reszelt parmezán
· kb. 1
ek olívaolaj
·
25 g olvasztott vaj
· só
· bors
· vaj a
forma kikenéséhez
1.
A combokat megmossuk,
kicsontozzuk.
2.
A petrezselymet elverjük a
kétféle hagymával, olívabogyóval, aszalt paradicsommal, oreganoval,
zsemlemorzsával és parmezánnal. Annyi olajat adunk hozza, hogy egy nedves
masszát kapjunk. Sóval, borssal fűszerezzük.
3.
A csirkecombokat megtöltjük
a masszával, fogvájóval összetűzzük. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy vajjal
kikent tűzálló tálba rakjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal.
4.
200 fokra előmelegített
sütőbe toljuk és 1 óra alatt arany barnára sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen