Die Kartoffelmasse
kann man auch mit etwas durchgepresstem Knoblauch würzen. Den Oregano kann man
durch Kräuter de Provance ersetzen.
Zutaten für 2 Personen:
· 500
g Kartoffeln
· 1
Zwiebel
· 3
El Mehl
· 2
Eier
· 125
g Schinkenwürfel
· ½
gelbe Paprikaschote
· ½
rote Paprikaschote
· 150
g Feta
· 75
g geriebener Käse
· Salz
· Pfeffer
· Oregano
1.
Die Kartoffeln schälen, waschen, grob reiben, ausdrücken.
Das Mehl, die Eier und die feingeriebene Zwiebel zugeben. Gut vermischen. Mit
Salz, Pfeffer und Oregano abschmecken.
2.
Eine Springform (26 cm Durchmesser) mit Backpapier
auslegen oder mit Butter ausstreichen. Die Kartoffelmasse in die Form geben und
glatt streichen.
3.
Die Paprikaschoten und den Feta in Würfel schneiden und
zusammen mit dem Schinkenwürfeln über die Kartoffelmasse streuen, dann mit dem
geriebenen Käse bestreuen.
4.
Im heißen Ofen bei 220 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
50-60 Minuten backen.
A burgonyás masszát ízlés szerint ízesíthetjük fokhagymával
is, oregánó helyett provanci fűszerkeverékkel, vagy másféle fűszerekkel. Én
csak a tortaforma aljára tettem sütőpapírt, de ajánlom a tortaformát teljesen
sütőpapírral kibélelni, vagy vajjal kikenni.
Hozzávalók
2 személyre:
· 500
g burgonya
· 1
vöröshagyma
· 3
ek liszt
· 2
tojás
· 125
g sonka, kockára vágva
· ½
sárgapaprika
· ½
pirospaprika
· 150
g feta
· 75
g sajt
· Só
· Bors
· Oregánó
1.
A
burgonyát meghámozzuk, mossuk, durvára reszeljük. Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, lisztet, a
reszelt hagymát és a tojást. Elkeverjük. Sóval, borssal és oregánóval
ízesítjük. A masszát egy 26 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortaformába
simítjuk.
2.
A
kétféle paprikát és a fetát kockákra vágjuk. A sonkával együtt rászórjuk a
burgonya masszára, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
3.
Betoljuk
a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen