Leckeres
Fischgericht. Dazu Salzkartoffeln reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· 1
Apfel
· 1
El Zitronensaft
· 100
g Gewürzgurken
· 150
g Joghurt
· 50
g Creme Fraîche
· 1
El Dill
· 2
El Gewürzgurkenwasser
· 2
Lachsfilets (300 g)
· 2
El Öl
· Salz
· Pfeffer
1.
Den Apfel schälen, vierteln, das Kernhaus rausschneiden.
Den Apfel klein würfeln und mit dem Zitronensaft beträufeln. Die Gewürzgurken
klein würfeln.
2.
Den Joghurt mit der Creme Fraîche, dem Dill und
Gewürzgurkenwasser glatt rühren. Mit Salz und Pfeffer würzen. Die Apfel- und
Gurkenwürfel unterrühren.
3.
Den Fisch waschen, trockentupfen. Mit Salz und Pfeffer
würzen.
4.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Fischfilets darin
auf jeder Seite 2-3 Minuten braten. Mit der Soße servieren.
Igazából a matjes hering kísérője, de a lazachoz is jól
passzol ez az enyhén savanykás, friss mártás. Tálaljuk sós vízben főtt
burgonyával.
Hozzávalók
2 személyre:
· 1
alma
· 1
ek citromlé
· 100
g csemege uborka
· 150
g joghurt
· 50
g creme fraiche
· 1
ek kapor
· 2
ek uborka lé
· 300
g lazacfilé
· 2
ek olaj
· só
· bors
1.
Az
almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, apró kockákra vágjuk, és
meglocsoljuk a citromlével. Az uborkát apró kockákra vágjuk.
2.
A
joghurtot simára keverjük a creme fraichel, a csemegeuborka lével és a
kaporral. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük az almát és az uborkát.
3.
A
filét megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
4.
Az
olajat közepes hőmérsékleten felforrósítjuk, beletesszük a filékét, és
oldalanként 2-3 percig sütjük.
5.
A
filéket a mártással tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen