Mittwoch, 30. Januar 2019

Kartoffelauflauf a la Bolognese / Bolognai burgonya


Leckerer Auflauf.




Zutaten für 4 Personen:

·       1 kg Kartoffeln

·       1 Zwiebel

·       2 Knoblauchzehen

·       2 El Öl

·       300 g Hackfleisch

·       200 ml passierte Tomaten

·       Salz

·       Pfeffer

·       Cayenne Pfeffer

·       1-2 Tl italienische Kräuter

·       2 Tomaten

·       200 g Creme Fraîche

·       100 g geriebener Käse

·       125 g geriebenen Mozzarella



1.    Die Kartoffeln waschen, dann im kochenden Salzwasser ungefähr 20 Minuten vorkochen. Die Kartoffeln schälen, abkühlen lassen, dünn hobeln. Eine Auflaufform mit etwas Butter einfetten, die Kartoffelscheiben einschichten. Mit etwas Salz bestreuen.

2.    Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, klein schneiden. Im heißen Öl andünsten, das Hackfleisch dazugeben und unter ständigen Rühren krümelig anbraten.

3.    Mit den passierten Tomaten und 75 ml Wasser ablöschen, aufkochen. Mit Salz, Pfeffer, Cayenne Pfeffer und den Kräutern abschmecken. Auf die Kartoffeln streichen. Die Tomaten waschen, in dünne Scheiben schneiden, auf die Soße legen. Mit der Creme Fraîche bestreichen und den Käse drüberstreuen.

4.    Im heißen Ofen bei 220 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 40 Minuten backen, dann den Mozzarella drüberstreuen und weitere 10 Minuten backen.



Egyszerű és finom.

Hozzávalók 4 személyre:

·       1 kg burgonya

·       vaj a forma kikenéséhez

·      

·       1 vörös hagyma

·       2 gerezd fokhagyma

·       2 ek olaj

·       300 g darált hús

·       200 ml passzírozott paradicsom

·       bors

·       cayenne bors

·       1-2 tk szárított vegyes fűszer (rozmaring, oregano, kakukkfű)

·       2 paradicsom

·       200 g creme fraiche

·       100 g reszelt sajt

·       125 g reszelt mozarella



1.    A burgonyát megmossuk, kb. 20 percet főzzük. Meghámozzuk, hagyjuk hűlni, vékony szeletekre gyaluljuk, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük és megszórjuk sóval.

2.    Hagymát, fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és állandó kavarás mellett kb. 5 percig sütjük.

3.    Felöntjük a passzírozott paradicsommal és 75 ml vízzel, és felfőzzük. Sóval, borssal, cayenne borssal és a fűszerekkel ízesítjük. A mártást a burgonyára öntjük.

4.    Paradicsomokat, megmossuk, szeletekre vágjuk és elrendezzük a darált húsra.

5.    Az egészet bekenjük a creme fraichevel és megszórjuk a sajttal.

6.    220 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 percig sütjük. Majd megszórjuk a reszelt mozarellaval és további 10 percig sütjük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen