Leckerer Auflauf.
Zutaten für 4 Personen:
· 1 kg Kartoffeln
· 1
Zwiebel
· 2 Knoblauchzehen
· 2 El
Öl
· 300 g Hackfleisch
· 200 ml
passierte Tomaten
· Salz
· Pfeffer
· Cayenne
Pfeffer
· 1-2 Tl
italienische Kräuter
· 2 Tomaten
· 200 g Creme
Fraîche
· 100 g geriebener
Käse
· 125 g geriebenen
Mozzarella
1.
Die Kartoffeln waschen, dann im kochenden Salzwasser
ungefähr 20 Minuten vorkochen. Die Kartoffeln schälen, abkühlen lassen, dünn
hobeln. Eine Auflaufform mit etwas Butter einfetten, die Kartoffelscheiben
einschichten. Mit etwas Salz bestreuen.
2.
Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, klein schneiden.
Im heißen Öl andünsten, das Hackfleisch dazugeben und unter ständigen Rühren
krümelig anbraten.
3.
Mit den passierten Tomaten und 75 ml Wasser ablöschen,
aufkochen. Mit Salz, Pfeffer, Cayenne Pfeffer und den Kräutern abschmecken. Auf
die Kartoffeln streichen. Die Tomaten waschen, in dünne Scheiben schneiden, auf
die Soße legen. Mit der Creme Fraîche bestreichen und den Käse drüberstreuen.
4.
Im heißen Ofen bei 220 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
40 Minuten backen, dann den Mozzarella drüberstreuen und weitere 10 Minuten
backen.
Egyszerű és finom.
Hozzávalók
4 személyre:
· 1 kg
burgonya
· vaj a
forma kikenéséhez
· só
· 1
vörös hagyma
· 2
gerezd fokhagyma
· 2 ek
olaj
· 300 g
darált hús
· 200 ml
passzírozott paradicsom
· bors
· cayenne
bors
· 1-2 tk
szárított vegyes fűszer (rozmaring, oregano, kakukkfű)
· 2
paradicsom
· 200 g
creme fraiche
· 100 g
reszelt sajt
· 125 g
reszelt mozarella
1.
A
burgonyát megmossuk, kb. 20 percet főzzük. Meghámozzuk, hagyjuk hűlni, vékony
szeletekre gyaluljuk, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük és
megszórjuk sóval.
2.
Hagymát,
fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajban
megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és állandó kavarás mellett kb. 5
percig sütjük.
3.
Felöntjük
a passzírozott paradicsommal és 75 ml vízzel, és felfőzzük. Sóval, borssal,
cayenne borssal és a fűszerekkel ízesítjük. A mártást a burgonyára öntjük.
4.
Paradicsomokat,
megmossuk, szeletekre vágjuk és elrendezzük a darált húsra.
5.
Az
egészet bekenjük a creme fraichevel és megszórjuk a sajttal.
6.
220
fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 percig sütjük. Majd megszórjuk a
reszelt mozarellaval és további 10 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen