Samstag, 1. Dezember 2018

Käsespätzle / Käsespätzle


Mit einem grünen Salat ein einfaches und sättigendes Essen. Die Käsespätzle kann man auch mit etwas knusprig gebratenen Speck bestreuen. 




Zutaten für 4 Personen:

·       500 g Mehl

·       4 Eier

·       2 Tl Salz

·       250 ml Milch

·       300 g Bergkäse

·       3 große Zwiebeln

·       4 El Butter

·       1 El Petersilie



1.    Die Eier mit dem Salz und der Milch verquirlen. Das Mehl zugeben und mit dem Handmixer glatt rühren. Den Teig ungefähr 10 Minuten ruhen lassen.

2.    Den Käse reiben. Die Zwiebeln schälen, in dünne Ringe schneiden.

3.    In der heißen Butter die Zwiebelringe goldbraun braten.

4.    Den Teig durch ein Spätzlesieb in kochendes Salzwasser einlaufen lassen. Etwa 3-5 Minuten leicht köcheln lassen, dann abgießen.

5.    Die heißen Spätzle mit dem Käse in eine Form schichten, vermischen damit der Käse etwas schmilzt.

6.    Mit den Röstzwiebeln und Petersilie bestreut servieren.



Zöldsalátával tálalva egy egyszerű és laktató étel. Az ételünket megszórhatjuk ropogósra sütött szalonna kockákkal is.



Hozzávalók 4 személyre:

·       500 g liszt

·       4 tojás

·       2 tk só

·       250 ml tej

·       300 g hegyi sajt

·       3 nagy vöröshagyma

·       4 ek vaj

·       1 ek petrezselyem



1.    A tojásokat, a sóval és a tejjel összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet és kézi mixerrel simára dolgozzuk. A tésztát kb. 10 percig pihentetjük.

2.    Közbe a sajtot lereszeljük. A hagymákat megtisztítjuk, vékony gyűrűkre vágjuk.

3.    A tésztát szaggatóba tesszük, és sós lobogó vízbe szaggatjuk.

4.    Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, leszűrjük.

5.    A forró vajban a hagymagyűrűket aranybarnára sütjük.

6.    A forró nokedlit a sajttal egy tálba rétegezzük, össze is kavarjuk, hogy a sajt elolvadjon. A tetejére elosszuk a vajas-hagymát, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen