Mit
einem grünen Salat ein einfaches und sättigendes Essen. Die Käsespätzle kann
man auch mit etwas knusprig gebratenen Speck bestreuen.
Zutaten für 4 Personen:
· 500 g Mehl
· 4 Eier
· 2 Tl
Salz
· 250 ml
Milch
· 300 g Bergkäse
· 3 große
Zwiebeln
· 4 El
Butter
· 1 El
Petersilie
1. Die
Eier mit dem Salz und der Milch verquirlen. Das Mehl zugeben und mit dem
Handmixer glatt rühren. Den Teig ungefähr 10 Minuten ruhen lassen.
2. Den
Käse reiben. Die Zwiebeln schälen, in dünne Ringe schneiden.
3. In der
heißen Butter die Zwiebelringe goldbraun braten.
4. Den
Teig durch ein Spätzlesieb in kochendes Salzwasser einlaufen lassen. Etwa 3-5
Minuten leicht köcheln lassen, dann abgießen.
5. Die
heißen Spätzle mit dem Käse in eine Form schichten, vermischen damit der Käse
etwas schmilzt.
6. Mit
den Röstzwiebeln und Petersilie bestreut servieren.
Zöldsalátával
tálalva egy egyszerű és laktató étel. Az ételünket megszórhatjuk ropogósra
sütött szalonna kockákkal is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 500 g
liszt
· 4
tojás
· 2 tk
só
· 250 ml
tej
· 300 g
hegyi sajt
· 3 nagy
vöröshagyma
· 4 ek
vaj
· 1 ek
petrezselyem
1. A
tojásokat, a sóval és a tejjel összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet és kézi
mixerrel simára dolgozzuk. A tésztát kb. 10 percig pihentetjük.
2. Közbe
a sajtot lereszeljük. A hagymákat megtisztítjuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
3. A
tésztát szaggatóba tesszük, és sós lobogó vízbe szaggatjuk.
4. Amikor
a nokedlik feljönnek a víz tetejére, leszűrjük.
5. A
forró vajban a hagymagyűrűket aranybarnára sütjük.
6. A
forró nokedlit a sajttal egy tálba rétegezzük, össze is kavarjuk, hogy a sajt
elolvadjon. A tetejére elosszuk a vajas-hagymát, és a petrezselyemmel megszórva
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen