Samstag, 29. Dezember 2018

Rotkrautsalat mit Mais und Joghurtdressing / Kukoricás-vöröskáposztasaláta joghurt öntettel


Ein einfacher und leckerer Salat ohne viel Schnickschnack.




Zutaten für 2 Personen:

·       400 g Rotkraut

·       100 g Mais, aus der Dose

·       200 g griechischer Joghurt

·       2 El Olivenöl

·       1 Knoblauchzehe

·       Salz

·       Pfeffer



1.       Den Rotkohl putzen, fein hobeln. Den Mais abtropfen lassen, zu dem Kohl geben.

2.       Den Joghurt mit dem Olivenöl und der durchgepressten Knoblauchzehe verrühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.

3.       Das Dressing über den Salat gießen, gut vermengen und für mindestens 1 Stunde im Kühlschrank durchziehen lassen.



A hétvégén párolt vöröskáposztát készítettem, és mivel elég nagy volt a káposztafej, megmaradt egy jó darab, amelyből ez az egyszerű saláta készült.



Hozzávalók 2 személyre:

·       400 g vörös káposzta

·       100 g csemegekukorica, konzervből

·       200 g joghurt

·       2 ek olívaolaj

·       1 gerezd fokhagyma

·      

·       bors



1.       A vöröskáposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk. A kukoricát leszűrjük, és a káposztához adjuk.

2.       A joghurtot elkeverjük, az olajjal és az áttört fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük.

3.        A dresszinget a káposztára öntjük, és jól elkeverjük. Kb. 1 órát hagyjuk állni.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen