Ein einfacher und
leckerer Salat ohne viel Schnickschnack.
Zutaten für 2 Personen:
· 400
g Rotkraut
· 100
g Mais, aus der Dose
· 200
g griechischer Joghurt
· 2
El Olivenöl
· 1
Knoblauchzehe
· Salz
· Pfeffer
1.
Den Rotkohl putzen, fein hobeln. Den Mais abtropfen
lassen, zu dem Kohl geben.
2.
Den Joghurt mit dem Olivenöl und der durchgepressten
Knoblauchzehe verrühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
3.
Das Dressing über den Salat gießen, gut vermengen und für
mindestens 1 Stunde im Kühlschrank durchziehen lassen.
A hétvégén párolt vöröskáposztát
készítettem, és mivel elég nagy volt a káposztafej, megmaradt egy jó darab,
amelyből ez az egyszerű saláta készült.
Hozzávalók
2 személyre:
· 400
g vörös káposzta
· 100
g csemegekukorica, konzervből
· 200
g joghurt
· 2
ek olívaolaj
· 1
gerezd fokhagyma
· só
· bors
1.
A
vöröskáposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk. A kukoricát leszűrjük, és a
káposztához adjuk.
2.
A
joghurtot elkeverjük, az olajjal és az áttört fokhagymával. Sóval, borssal
ízesítjük.
3.
A dresszinget a káposztára öntjük, és jól
elkeverjük. Kb. 1 órát hagyjuk állni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen