Außen knusprig, innen
weich ist dieses sehr leckere, kleine Gebäck mit einem intensiven
Mandel-Marzipan Geschmack.
Zutaten für 8 Personen:
· 400
g Marzipan
· 200
g Puderzucker
· 150
g brauner Zucker
· 300
g gemahlene Mandeln (ohne Haut)
· 50
g Mehl
· 1
Tl Backpulver
· 2
Eiweiße
· 4
El Amaretto
· 200
g Mandelblättchen
1.
Das Mehl mit den Mandeln und dem Backpulver in einer
Schüssel vermischen, das Marzipan darauf reiben. Den Puderzucker, die Eiweiße
und den Likör zugeben.
2.
Mit dem Knethacken des Handmixers zu einem homogenen Teig
kneten. Der Teig soll etwas klebrig sein, falls er zu fest ist noch etwas
Amaretto dazugeben.
3.
Die Mandelblättchen in einen Teller geben.
4.
Aus dem Teig mit leicht angefeuchteten Händen ungefähr
walnussgroße Kugeln formen, in den Mandelblättchen wenden und auf ein mit
Backpapier ausgelegtes Backblech legen.
5.
Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
12 Minuten goldgelb backen. Rausnehmen, etwas abkühlen lassen und noch lauwarm
mit etwas Puderzucker bestäuben.
Egy nagyon finom, kívül ropogós belül
puha-lágy, aprósütemény, intenzív mandula-marcipán ízzel, amely egy cappuccino
vagy egy presszó kávé társaságába, Olaszországba varázsol.
Hozzávalók
8 személyre:
· 400
g marcipán
· 200
g porcukor
· 150
g barna cukor
· 300
g mandula, darált, blansirozott
· 50
g liszt
· 1
tk sütőpor
· 2
tojásfehérje
· 4
ek amarettó
· 200
g mandulapehely
1.
A
sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2.
Egy
edénybe elkavarjuk a lisztet, a mandulával és a sütőporral. Ráreszeljük a marcipánt,
majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tojásfehérjét és a likőrt.
3.
A
kézi mixer dagasztó villájával, egy homogén masszává dolgozzuk. Ha túl száraz a
tészta még adunk hozzá kevés likőrt. A tésztának eléggé ragacsosnak kell
lennie.
4.
A
mandulapehelyt egy tányérba borítjuk. A tésztából vizes kézzel diónyi nagyságú
golyókat formázunk, majd meghempergetjük a mandulapehelyben, és sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk.
5.
Betoljuk
a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük.
Kivesszük a sütőből, és még melegen megszórjuk porcukorral.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen