Montag, 10. Dezember 2018

Mandorlini / Mandorlini


Außen knusprig, innen weich ist dieses sehr leckere, kleine Gebäck mit einem intensiven Mandel-Marzipan Geschmack. 




Zutaten für 8 Personen:

·       400 g Marzipan

·       200 g Puderzucker

·       150 g brauner Zucker

·       300 g gemahlene Mandeln (ohne Haut)

·       50 g Mehl

·       1 Tl Backpulver

·       2 Eiweiße

·       4 El Amaretto

·       200 g Mandelblättchen  



1.    Das Mehl mit den Mandeln und dem Backpulver in einer Schüssel vermischen, das Marzipan darauf reiben. Den Puderzucker, die Eiweiße und den Likör zugeben.

2.    Mit dem Knethacken des Handmixers zu einem homogenen Teig kneten. Der Teig soll etwas klebrig sein, falls er zu fest ist noch etwas Amaretto dazugeben.

3.    Die Mandelblättchen in einen Teller geben.

4.    Aus dem Teig mit leicht angefeuchteten Händen ungefähr walnussgroße Kugeln formen, in den Mandelblättchen wenden und auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen.

5.    Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 12 Minuten goldgelb backen. Rausnehmen, etwas abkühlen lassen und noch lauwarm mit etwas Puderzucker bestäuben.





Egy nagyon finom, kívül ropogós belül puha-lágy, aprósütemény, intenzív mandula-marcipán ízzel, amely egy cappuccino vagy egy presszó kávé társaságába, Olaszországba varázsol.

Hozzávalók 8 személyre:

·       400 g marcipán

·       200 g porcukor

·       150 g barna cukor

·       300 g mandula, darált, blansirozott

·       50 g liszt

·       1 tk sütőpor

·       2 tojásfehérje

·       4 ek amarettó 

·       200 g mandulapehely



1.    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

2.    Egy edénybe elkavarjuk a lisztet, a mandulával és a sütőporral. Ráreszeljük a marcipánt, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tojásfehérjét és a likőrt.

3.    A kézi mixer dagasztó villájával, egy homogén masszává dolgozzuk. Ha túl száraz a tészta még adunk hozzá kevés likőrt. A tésztának eléggé ragacsosnak kell lennie.

4.    A mandulapehelyt egy tányérba borítjuk. A tésztából vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk, majd meghempergetjük a mandulapehelyben, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

5.    Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük. Kivesszük a sütőből, és még melegen megszórjuk porcukorral.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen