Donnerstag, 22. November 2018

Tortellini- Auflauf mit pikanter Tomatensoße / Tortellini pikáns paradicsomszósszal


Einfacher und schneller Auflauf mit Nudeln.




Zutaten für 2 Personen:

·       400 g frische Spinat-Ricotta Tortellini

·       200 g stückige Tomaten aus der Dose

·       2 El Tomatenmark

·       25 g grüne Oliven

·       25 g schwarze Oliven

·       125 g Mozzarella

·       50 g Bacon

·       1 Zwiebel

·       2 Knoblauchzehen

·       100 ml Wasser

·       2 El italienische Gewürzmischung

·       1 El Olivenöl

·       Salz

·       Pfeffer

·       Chiliflocken



1.    Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, klein würfeln. Den Bacon in dünne Streifen schneiden.

2.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, den Bacon darin anbraten, die Zwiebel zufügen und glasig dünsten. Den Knoblauch und das Tomatenmark unterrühren und weiter 1-2 Minuten braten. Mit dem Wasser und den Tomaten ablöschen. Mit Salz, Pfeffer und Chiliflocken abschmecken. Aufkochen und bei schwacher Hitze ungefähr 15 Minuten köcheln lassen. 

3.    Die Nudeln im kochenden Salzwasser bissfest kochen, dann abtropfen lassen. Die Oliven grob hacken.

4.    Die Nudeln mit den Oliven unter die Soße rühren, dann in eine Auflaufform gießen.

5.    Die Mozzarella in dünne Scheiben schneiden, auf dem Auflauf verteilen. Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 15 Minuten gratinieren.



A tésztával együtt keverhetünk a mártáshoz 1 vékony szeletekre vágott apróbb cukkinit.

Hozzávalók 2 személyre:

·       400 g tortellini, ricotás, spenótos

·       200 g darabos paradicsom konzerv

·       2 ek sűrített paradicsom

·       25 g zöld olajbogyó

·       25 g fekete olajbogyó

·       125 g mozzarella

·       50 g bacon

·       1 vöröshagyma

·       2 gerezd fokhagyma

·       100 ml víz

·       2 ek olasz fűszerkeverék

·       1 ek olívaolaj

·      

·       Bors

·       Chili pehely



1.    A hagymát és fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A bacont vékony csíkokra vágjuk.

2.    Az olajban a bacont 1-2 percig sütjük, rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a vízzel és a paradicsommal. Sóval, borssal, a fűszerkeverékkel és chili pehellyel ízesítjük, felfőzzük, majd alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.

3.    A tésztát bő, lobogó sós vízben, megfőzzük, leszűrjük. Az olajbogyót durvára vágjuk.

4.    A tésztát az olajbogyóval a mártáshoz keverjük, majd egy tűzállótálba öntjük.

5.    A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk, és elosszuk a tésztára.  Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 15 percig sütjük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen