Einfacher und
schneller Auflauf mit Nudeln.
Zutaten für 2 Personen:
· 400
g frische Spinat-Ricotta Tortellini
· 200
g stückige Tomaten aus der Dose
· 2
El Tomatenmark
· 25
g grüne Oliven
· 25
g schwarze Oliven
· 125
g Mozzarella
· 50
g Bacon
· 1
Zwiebel
· 2
Knoblauchzehen
· 100
ml Wasser
· 2
El italienische Gewürzmischung
· 1
El Olivenöl
· Salz
· Pfeffer
· Chiliflocken
1.
Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, klein würfeln. Den
Bacon in dünne Streifen schneiden.
2.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, den Bacon darin
anbraten, die Zwiebel zufügen und glasig dünsten. Den Knoblauch und das
Tomatenmark unterrühren und weiter 1-2 Minuten braten. Mit dem Wasser und den
Tomaten ablöschen. Mit Salz, Pfeffer und Chiliflocken abschmecken. Aufkochen
und bei schwacher Hitze ungefähr 15 Minuten köcheln lassen.
3.
Die Nudeln im kochenden Salzwasser bissfest kochen, dann
abtropfen lassen. Die Oliven grob hacken.
4.
Die Nudeln mit den Oliven unter die Soße rühren, dann in
eine Auflaufform gießen.
5.
Die Mozzarella in dünne Scheiben schneiden, auf dem
Auflauf verteilen. Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 15
Minuten gratinieren.
A tésztával együtt keverhetünk a mártáshoz 1 vékony
szeletekre vágott apróbb cukkinit.
Hozzávalók
2 személyre:
· 400
g tortellini, ricotás, spenótos
· 200
g darabos paradicsom konzerv
· 2
ek sűrített paradicsom
· 25
g zöld olajbogyó
· 25
g fekete olajbogyó
· 125
g mozzarella
· 50
g bacon
· 1
vöröshagyma
· 2
gerezd fokhagyma
· 100
ml víz
· 2
ek olasz fűszerkeverék
· 1
ek olívaolaj
· Só
· Bors
· Chili
pehely
1.
A
hagymát és fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A bacont vékony csíkokra
vágjuk.
2.
Az
olajban a bacont 1-2 percig sütjük, rászórjuk a hagymát, és üvegesre
dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, további
1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a vízzel és a paradicsommal. Sóval, borssal,
a fűszerkeverékkel és chili pehellyel ízesítjük, felfőzzük, majd alacsony
hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
3.
A
tésztát bő, lobogó sós vízben, megfőzzük, leszűrjük. Az olajbogyót durvára
vágjuk.
4.
A
tésztát az olajbogyóval a mártáshoz keverjük, majd egy tűzállótálba öntjük.
5.
A
mozzarellát vékony szeletekre vágjuk, és elosszuk a tésztára. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és
kb. 15 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen