Samstag, 3. November 2018

Kichererbsen-Curry mit Feta / Fetás csicseriborsó curry


Einfach, lecker und schnell. Dazu Reis, Naan Brot oder Chapati reichen.




Zutaten für 4 Personen:

·       400 g Kichererbsen aus der Dose

·       1 Zwiebel

·       2 Knoblauchzehen

·       20 g frischer Ingwer

·       2 El Öl

·       2 El rote Currypaste

·       425 ml stückige Tomaten

·       200 g grüne Bohnen

·       6 El Schlagsahne

·       200 g Feta

·       Salz

·       Pfeffer

·       ½ Bund Koriander



1.    Die Kichererbsen in ein Sieb gießen, mit kaltem Wasser abspülen, abtropfen lassen. Die Zwiebel, den Knoblauch, den Ingwer schälen, klein hacken.

2.    In einem Topf 1 El Öl erhitzen. Die Zwiebel, den Knoblauch und den Ingwer darin andünsten. Die Currypaste dazurühren und weitere 1-2 Minuten dünsten.

3.    Mit den Tomaten und 200 ml Wasser ablöschen. Die geputzten grünen Bohnen zugeben, ungefähr 10 Minuten kochen, dann die Kichererbsen zufügen und weitere 5 Minuten kochen.

4.    Die Schlagsahne zugeben und 5 Minuten kochen.

5.    Den Rest Öl in einer Pfanne erhitzen. Den Feta grob zerbröckeln, dazugeben und anbraten.

6.    Die Hälfte von dem angebratenen Feta unter das Curry rühren. Das Curry mit Salz und Pfeffer würzen.

7.    Den Koriander waschen, trockenschütteln, die Blätter abzupfen. Das Curry mit dem restlichen Feta und den Korianderblättern bestreut servieren.



Egyszerű, finom és gyors ez a curry. Tálaljuk chapatival, naan kenyérrel, vagy rizzsel.



Hozzávalók 4 személyre:

·       400 g csicseriborsó (konzerv)

·       1 vöröshagyma

·       2 gerezd fokhagyma

·       20 g gyömbér

·       2 ek olaj

·       2 ek curry paszta

·       425 ml darabos paradicsom

·       200 g zöldbab

·       6 ek tejszín

·       200 g feta

·      

·       Bors

·       ½ csokor koriander



1.    A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel átmossuk, hagyjuk szűrődni. A hagymát, fokhagymát és gyömbért megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.

2.    Egy edényben felforrósítunk 1 ek olajat. A kétféle hagymát és a gyömbért megdinszteljük. Hozzákeverjük a curryt és további 1-2 percig pirítjuk.

3.    Felöntjük a paradicsommal és 200 ml vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, kb. 10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót és további 5 percig főzzük.

4.    A tejszint a curryhez keverjük, és további 5 percig főzzük.

5.    A fetát durvára morzsoljuk, és egy serpenyőben a maradék olajon megpirítjuk.

6.    A feta felét a curryhez keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

7.    A koriandert megmossuk, lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük. A curryt a maradék fetával és koriander levelekkel megszórva tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen