Ein leckerer
Nudelsalat für die Liebhaber der fernöstlichen Küche. Den Salat kann man auch
mit etwas Ingwer und Knoblauch würzen und mit grob geschnittenen, angerösteten
Erdnüssen bestreuen.
Zutaten für 2 Personen:
· 100
g Glasnudeln
· 1
Tl Erdnussöl
· 1
Möhre
· ½
gelbe Paprikaschote
· ¼
Stange Porree
· 1
Lauchzwiebel
· Saft
von ½ Limette
· 3
Stangen Koriander
· 1
El Sojasoße
· 1
Tl Sesamöl
· Sambal
Oelek
· Salz
· Kurkuma
· Curry
1.
Das Gemüse putzen, waschen. Die Paprikaschote, die Porreestange
und die Lauchzwiebel klein schneiden. Die Möhre grob raspeln.
2.
Das Gemüse in einer Pfanne mit dem Erdnussöl 5-6 Minuten
dünsten. Mit Sambal Oelek, Kurkuma und Currypulver abschmecken, dann in eine
Salatschüssel geben.
3.
Die Glasnudeln mit kaltem Wasser übergießen und 10
Minuten einweichen, dann abgießen und in kürzere Stücke schneiden. Die
Glasnudeln jetzt mit kochendem Salzwasser übergießen und ungefähr 1 Minute
ziehen lassen, dann abgießen.
4.
Die Nudeln zu dem gedünsteten Gemüse geben. Mit der
Sojasoße, dem Sesamöl und dem Limettensaft beträufeln.
5.
Gut vermengen. Falls nötig mit etwas Salz, Currypulver,
Kurkuma und Sambal Oelek nachwürzen. Mit dem grobgeschnittenen
Korianderblättchen bestreut servieren.
Egy finom tésztasaláta a távol keleti ízek kedvelőinek. A salátát ízesíthetjük gyömbérrel és
fokhagymával is. A kész salátát megszórhatjuk durvára vágott pirított
földimogyoróval is.
Hozzávalók
2 személyre:
· 100
g üvegtészta
· 1
tk földimogyoró olaj
· 1
sárgarépa
· ½
paprika, sárga
· ¼
póréhagyma
· 1
újhagyma
· ½
lime leve
· 3
szál koriander
· 1
ek szójamártás
· 1
tk szezámolaj
· Sambal
oelek
· Só
· Kurkuma
· Curry
1.
A
zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A paprikát, pórét, és az újhagymát apróra
vágjuk. A sárgarépát a durvára reszeljük.
2.
Az
egészet a földimogyoró olajban kb. 4-5 percig dinszteljük, sambal oelekkel,
kurkumával, és curry porral ízesítjük, majd egy salátástálba öntjük.
3.
Az
üvegtésztát kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk, leszűrjük, és rövidebb
darabokra vágjuk. A tésztát fövő sós vízzel leöntjük, és kb. 1 percig hagyjuk
állni, majd leszűrjük.
4.
A
tésztát a salátástálba öntjük, meglocsoljuk a szójamártással, szezámolajjal és
a lime lével.
5.
Jól
elkeverjük. Ha szükséges sóval, curry porral, kurkumával és sambal oelekkal
utána ízesítünk. Megszórjuk a durvára vágott koriander levelekkel.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen