Montag, 19. November 2018

Glasnudelsalat / Üvegtészta saláta


Ein leckerer Nudelsalat für die Liebhaber der fernöstlichen Küche. Den Salat kann man auch mit etwas Ingwer und Knoblauch würzen und mit grob geschnittenen, angerösteten Erdnüssen bestreuen.




Zutaten für 2 Personen:

·       100 g Glasnudeln

·       1 Tl Erdnussöl  

·       1 Möhre

·       ½ gelbe Paprikaschote

·       ¼ Stange Porree

·       1 Lauchzwiebel

·       Saft von ½ Limette

·       3 Stangen Koriander

·       1 El Sojasoße

·       1 Tl Sesamöl

·       Sambal Oelek

·       Salz

·       Kurkuma

·       Curry



1.    Das Gemüse putzen, waschen. Die Paprikaschote, die Porreestange und die Lauchzwiebel klein schneiden. Die Möhre grob raspeln.

2.    Das Gemüse in einer Pfanne mit dem Erdnussöl 5-6 Minuten dünsten. Mit Sambal Oelek, Kurkuma und Currypulver abschmecken, dann in eine Salatschüssel geben.

3.    Die Glasnudeln mit kaltem Wasser übergießen und 10 Minuten einweichen, dann abgießen und in kürzere Stücke schneiden. Die Glasnudeln jetzt mit kochendem Salzwasser übergießen und ungefähr 1 Minute ziehen lassen, dann abgießen.

4.    Die Nudeln zu dem gedünsteten Gemüse geben. Mit der Sojasoße, dem Sesamöl und dem Limettensaft beträufeln.

5.    Gut vermengen. Falls nötig mit etwas Salz, Currypulver, Kurkuma und Sambal Oelek nachwürzen. Mit dem grobgeschnittenen Korianderblättchen bestreut servieren.



Egy finom tésztasaláta a távol keleti ízek kedvelőinek. A salátát ízesíthetjük gyömbérrel és fokhagymával is. A kész salátát megszórhatjuk durvára vágott pirított földimogyoróval is.

Hozzávalók 2 személyre:

·       100 g üvegtészta

·       1 tk földimogyoró olaj

·       1 sárgarépa

·       ½ paprika, sárga

·       ¼ póréhagyma

·       1 újhagyma

·       ½ lime leve

·       3 szál koriander

·       1 ek szójamártás

·       1 tk szezámolaj

·       Sambal oelek

·      

·       Kurkuma

·       Curry



1.    A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A paprikát, pórét, és az újhagymát apróra vágjuk. A sárgarépát a durvára reszeljük.

2.    Az egészet a földimogyoró olajban kb. 4-5 percig dinszteljük, sambal oelekkel, kurkumával, és curry porral ízesítjük, majd egy salátástálba öntjük.

3.    Az üvegtésztát kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk, leszűrjük, és rövidebb darabokra vágjuk. A tésztát fövő sós vízzel leöntjük, és kb. 1 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük.

4.    A tésztát a salátástálba öntjük, meglocsoljuk a szójamártással, szezámolajjal és a lime lével.

5.    Jól elkeverjük. Ha szükséges sóval, curry porral, kurkumával és sambal oelekkal utána ízesítünk. Megszórjuk a durvára vágott koriander levelekkel.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen