Ein einfaches,
schnelles und sehr leckeres Dessert. Statt mit Kardamom kann man die Creme mit
etwas Zimt verfeinern.
Zutaten für 4 Personen:
· 1
Granatapfel
· 3
El Zucker
· 2
Eier
· 250
g Mascarpone
· 1
Prise Kardamom
· 150
g Schlagsahne
1.
Die Eigelbe mit dem Zucker, Kardamom und Mascarpone
cremig rühren.
2.
Die Eiweiße zu einem festen Schnee schlagen. Die
Schlagsahne steifschlagen. Dann beides vorsichtig unter die Creme heben.
3.
Den Granatapfel halbieren, die Kerne über einer Schale
rausklopfen.
4.
Die Creme mit den Granatapfelkernen in 4 Gläser
schichten.
Egyszerű, gyors és finom. Kardamon helyett
ízesíthetjük ízlés szerint fahéjjal is. Gránátalma helyett a krémet
rétegezhetjük kb. 300 g málnával, amelyet elkeverünk 1-2 ek porcukorral és kb.
2 ek grappaval.
Hozzávalók
4 személyre:
· 1
gránátalma
· 3
ek cukor
· 2
tojás
· 250
g mascarpone
· 1
csipet kardamon
· 150
g tejszín
1.
A
tojások sárgáját a cukorral, kardamommal és a mascarponéval krémesre keverjük.
2.
A
tojások fehérjét és a tejszint külön-külön kemény habbá verjük, majd óvatosan a
tojásos-mascarponéhoz keverjük.
3.
A
gránátalmát ketté vágjuk, majd a magokat kiveregetjük.
4.
A
krémet a gránátalmamagokkal 4 pohárba rétegezzük. Tálalásig hidegre tesszük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen