Sonntag, 4. November 2018

Mascarpone-Creme mit Granatapfel / Gránátalmás mascarponekrém


Ein einfaches, schnelles und sehr leckeres Dessert. Statt mit Kardamom kann man die Creme mit etwas Zimt verfeinern.




Zutaten für 4 Personen:

·       1 Granatapfel

·       3 El Zucker

·       2 Eier

·       250 g Mascarpone

·       1 Prise Kardamom

·       150 g Schlagsahne



1.    Die Eigelbe mit dem Zucker, Kardamom und Mascarpone cremig rühren.

2.    Die Eiweiße zu einem festen Schnee schlagen. Die Schlagsahne steifschlagen. Dann beides vorsichtig unter die Creme heben.

3.    Den Granatapfel halbieren, die Kerne über einer Schale rausklopfen.

4.    Die Creme mit den Granatapfelkernen in 4 Gläser schichten.



Egyszerű, gyors és finom. Kardamon helyett ízesíthetjük ízlés szerint fahéjjal is. Gránátalma helyett a krémet rétegezhetjük kb. 300 g málnával, amelyet elkeverünk 1-2 ek porcukorral és kb. 2 ek grappaval.



Hozzávalók 4 személyre:

·       1 gránátalma

·       3 ek cukor

·       2 tojás

·       250 g mascarpone

·       1 csipet kardamon

·       150 g tejszín



1.    A tojások sárgáját a cukorral, kardamommal és a mascarponéval krémesre keverjük.

2.    A tojások fehérjét és a tejszint külön-külön kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojásos-mascarponéhoz keverjük.

3.    A gránátalmát ketté vágjuk, majd a magokat kiveregetjük.

4.    A krémet a gránátalmamagokkal 4 pohárba rétegezzük.  Tálalásig hidegre tesszük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen