Mittwoch, 7. November 2018

Feta-Creme mit grünen Oliven / Zöldolívás fetakrém


Leckerer Brotaufstrich. Die Creme kann man auch mit 1 El Kapern würzen.




Zutaten für 4 Personen:

·       15 grüne Oliven ohne Stein

·       4 El Pinienkerne

·       2 Stiele Minze

·       4 Stiele Basilikum

·       250 g Feta

·       3 El griechischer Joghurt

·       2 El Olivenöl



1.    Die Pinienkerne in einer Pfanne goldbraun rösten. Den Feta würfeln.

2.    Alle Zutaten in eine Gefäß geben und mit dem Stabmixer cremig arbeiten.



A krémet ízesíthetjük kb. 1 ek kapribogyóval is, amelyet a többi hozzávalóval pürésítjük.



Hozzávalók 4 személyre:

·       15 db magnélküli zöld olíva

·       4 ek fenyőmag

·       2 ág friss menta

·       4 ág bazsalikom

·       250 g feta

·       3 ek joghurt

·       2 ek olívaolaj



1.    A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk. A fetát kockákra vágjuk.

2.    Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük, majd bot mixerrel krémesre pürésítjük.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen