Samstag, 17. November 2018

Mohn-Apfelkuchen / Mákos-almás sütemény


Ein leckerer und super saftiger Kuchen.




Zutaten für 6 Personen:

·       4 Eier

·       150 g Zucker

·       abgeriebene Schale von 1 Zitrone

·       20 ml Rum

·       300 g geriebene Äpfel

·       200 g gemahlenen Mohn

·       50 g geriebene Mandeln

·       1 Prise Salz



1.    Die Eigelbe mit dem Zucker und der Zitronenschale mit dem Handmixer cremig rühren. Die geriebenen Äpfel und den Rum dazugeben und verrühren, dann den Mohn und die Mandeln dazugeben und verrühren.

2.    Die Eiweiße mit dem Salz steif schlagen, dann vorsichtig unter die Mohn-Apfelmasse heben.

3.    Die Masse auf ein 21x24x6 cm mit Backpapier ausgelegtes Backblech geben und glatt streichen.

4.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 35-40 Minuten backen.



Egy nagyon finom sütemény, amelyet az alma szuper szaftossá tesz. Az eredeti recept 250 g mákot irt elő, mivel nekem csak 200 g volt otthon, került bele 50 g mandula is.  Tálaljuk kevés porcukorral megszórva.



Hozzávalók 6 személyre:

·       4 tojás

·       150 g cukor

·       1 citrom héja

·       20 ml rum

·       300 g alma, reszelt

·       200 g mák

·       50 g mandula

·       1 csipet só



1.    A tojások sárgáját a cukorral és a citromhéjjal, kézi mixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk az almát és a rumot, elkeverjük, majd hozzákeverjük a mákot és a mandulát.

2.    A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a mákos-almás masszához keverjük.

3.    A masszát egy 21x24x6 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen