Leckeres,
fleischloses Gericht. Aber wenn man es doch mit etwas Fleisch möchte, soll man
erst 200 g Hackfleisch oder gekochten Schinken in dem Öl anbraten und dann den
Porree zugeben.
Zutaten für 2 Personen:
· 400
g gekochte Kartoffeln
· 1
½ Stange Porree
· 125
ml Gemüsebrühe
· 100
g Schmelzkäse
· 1
El saure Sahne
· 2
El Öl
· Currypulver
· edelsüßes
Paprikapulver
· Salz
· Pfeffer
· Muskatnuss
· ½
Tl Butter
1.
Die Kartoffeln schälen, in dünne Scheiben schneiden. Eine
Auflaufform mit Butter ausstreichen und die Kartoffelscheiben darin verteilen.
2.
Den Porree putzen, waschen, in Ringe schneiden. In einer
Pfanne das Öl erhitzen, den Porree darin ungefähr 5 Minuten dünsten. Mit Salz,
Pfeffer, Paprikapulver, Curry und Muskatnuss würzen. Mit der Brühe ablöschen.
Die saure Sahne und den Käse zufügen und darin auflösen. Falls nötig
nachwürzen.
3.
Den Porree über die Kartoffeln gießen. Im heißen Ofen bei
180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 25-30 Minuten backen.
Egy finom húsmentes étel. De ha nem akarjuk teljesen
húsmentesen, akkor az olajban mielőtt a pórét megdinsztelnénk, pirítsunk meg
150-200 g darált húst, vagy főtt sonkát.
Hozzávalók
2 személyre:
· 400
g burgonya, főtt
· 1
½ póré
· 125
ml zöldségleves
· 100
g olvasztott sajt
· 1
ek tejföl
· 2
ek olaj
· Curry
por
· Fűszerpaprika
· Só
· Bors
· Szerecsendió
· ½
tk vaj a forma kikenéséhez
1.
A
burgonyát vékony szeletekre vágjuk, majd egy kevés vajjal kikent tűzálló tál
aljára szórjuk.
2.
A
pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk, majd a forró olajban kb. 5 percig
dinszteljük. Sóval, borssal, paprikával, curry porral és szerecsendióval
ízesítjük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a tejfölt és a sajtot, és
felolvasztjuk benne. Ha szükséges utána ízesítünk.
3.
A
pórét a burgonyára öntjük, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb.
25-30 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen