Montag, 30. April 2018

Bärlauch-Käse Taler / Medvehagymás sajtos tallérok


Die Taler mit einem Salat oder einem leckeren Dip servieren.






Zutaten für 2 Personen:

·       2 Scheiben Toastbrot

·       60 ml lauwarme Milch

·       100 g gekochte Kartoffeln

·       30 g Bärlauch

·       1 Ei

·       1 ½ El Mehl

·       75 g geriebenen Parmesan

·       Salz

·       Pfeffer

·       3 El Öl



1.    Das Brot würfeln, mit der Milch übergießen und 5 Minuten stehen lassen. Die Kartoffeln fein reiben. Den Bärlauch klein schneiden.

2.    Das Brot leicht ausdrücken, die Kartoffeln, Bärlauch, Ei, Mehl und Parmesan zufügen. Mit Salz und Pfeffer würzen und gut vermischen. Falls der Teig zu weich ist etwas Semmelbrösel zugeben. 

3.    Vom Teig Taler formen. Die Taler in einer Pfanne im heißen Öl goldbraun ausbacken.



Én most egy balzsamecetes-olívaolajos rukkola salátával tálaltam, de tálalhatjuk főzelékekhez feltétként, vagy csak egy finom fűszeres dippel. Medvehagyma helyett elkészíthetjük petrezselyemmel, vagy más fűszernövényekkel is. 



Hozzávalók 2 személyre:

·       2 szelet toast kenyér

·       60 ml tej, meleg

·       100 g főtt burgonya

·       30 g medvehagyma

·       1 tojás

·       1 ½ ek liszt

·       75 g parmezán

·      

·       bors

·       3 ek olaj



1.    A kenyeret kockákra vágjuk, meglocsoljuk a tejjel és hagyjuk kb. 5 percet állni. A burgonyát apróra reszeljük. A medvehagymát apróra vágjuk.

2.    A kenyeret enyhén kinyomkodjuk, hozzáadjuk a burgonyát, a medvehagymát, tojást, lisztet és a parmezánt. Sóval, borssal fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. Ha a massza lágy adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát is.

3.    Tallérokat formázunk, amelyeket egy serpenyőben a felhevített olajban oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen