Hackbällchen in einer
säuerlichen, leicht cremigen Brühe, welchen die Eigelbe eine tolle Farbe
verleihen.
Zutaten für 4 Personen:
· 650
g Hackfleisch
· 140
g Reis
· 3
El Petersilie
· 1
Zwiebel
· Saft
von ½ Zitrone
· 2
Eier
· 1,2
l Fleischbrühe
· 2
El Olivenöl
· Salz
·
Pfeffer
1.
Das Hackfleisch in eine Schüssel geben. Reis, Petersilie,
die klein gehackte Zwiebel und die Eiweiße dazugeben. Mit Salz und Pfeffer
abschmecken, gut vermischen. Von der Hackmasse walnussgroße Bällchen formen.
2.
Die Brühe mit dem Öl in einem Topf aufkochen. Die
Hackbällchen hineingeben, aufkochen, zugedeckt 20 Minuten kochen lassen, dann
ohne Deckel weitere 10 Minuten kochen. Von dem Herd nehmen.
3.
Den Zitronensaft mit den Eigelben glatt rühren, 1-2
Schöpfkellen heiße Suppe dazurühren, dann in den Topf gießen und vorsichtig
umrühren. Mit Salz, Pfeffer abschmecken.
Szeretem a citromos savanykás leveseket,
és ez a leves egyik kedvenc lett. Én
most darált sertéshúsból készítettem, de elkészíthetjük fele sertés- fele
marhahúsból is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 650
g darált hús
· 140
g rizs
· 3
ek petrezselyem
· 1
vöröshagyma
· ½
citrom leve
· 2
tojás
· 1,2
l húsleves
· 2
ek olívaolaj
· Só
· Bors
1.
A
darált húst egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a rizst, petrezselymet, az apróra
vágott hagymát, és a tojások fehérjét. Sóval, borssal ízesítsük, jól
összedolgozzuk. Kb. dió nagyságú golyókat formázunk.
2.
Egy
lábasba a levest az olajjal felfőzzük. Beletesszük a húsgolyókat, felfőzzük, és
lefedve kb. 20 percig főzzük, majd fedő nélkül további 10 percet főzzük.
3.
A
citromlevet elkavarjuk a tojások sárgájával.
4.
A
húsgolyókat levesszük a tűzről. A forró levesből 1-2 merőkanálnyit a
tojás-citrom keverékhez keverünk, majd az egészet az ételhez adjuk, és óvatosan
elkavarjuk. Ha szükséges sóval, borssal
utána ízesítünk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen