Samstag, 7. April 2018

Exotisches Schweinefilet mit Orangen / Narancsos sertésszűz


Leckeres Fleisch mit einer süß-scharfen Soße. Dazu Reis reichen. 






Zutaten für 2 Personen:

·       300 g Schweinefilet

·       1 Orange

·       2 El Erdnussöl

·       ½ Zwiebel

·       1 cm frischer Ingwer

·       1 El flüssiger Honig

·       1 ½ El Erdnussbutter

·       2 El Sojasoße

·       Chiliflocken



1.    Das Fleisch waschen, trocken tupfen, in dünne Scheiben schneiden. Zwiebel und Ingwer schälen, beides fein schneiden. Die Orangenschale mit einem Zestenschneider in sehr feine Streifen schneiden. Die Orange halbieren und auspressen.

2.    In einer Pfanne 1 ½ El Erdnussöl erhitzen, das Fleisch darin bei hoher Hitze ungefähr 3-4 Minuten scharf anbraten. Mit dem Bratensaft in eine Schüssel geben.

3.    Den Rest Öl in die Pfanne geben, erhitzen, Zwiebel, Knoblauch und Ingwer darin 2-3 Minuten dünsten. Erdnussbutter, Sojasoße, Honig und 6 El Orangensaft zufügen. Aufkochen, ungefähr 1 Minute kochen lassen.

4.    Das Fleisch mit dem Bratensaft in die Pfanne geben. Die Hälfte der Orangenschale dazurühren, mit Chiliflocken würzen. Falls es zu dickflüssig ist, etwas Orangensaft dazugießen. Mit der übriggebliebenen Orangenschale bestreut servieren.



Finom hús egy édes enyhén csípős mártással.



Hozzávalók 2 személyre:

·       300 g sertésszűz

·       1 narancs

·       2 ek földimogyoró olaj

·       ½ vöröshagyma

·       1 cm gyömbér

·       1 ek méz, folyékony

·       1 ½ ek földimogyorókrém, darabos

·       2 ek szójaszósz

·       Chilipehely



1.    A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a gyömbért meghámozzuk, apróra vágjuk. a narancshéját citromhéj vágóval vékony csíkokra vágjuk. A narancsot kettévágjuk és kicsavarjuk.

2.    Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ½ ek olajat. Hozzáadjuk a húst és magas hőfokon kb. 3-4 perc alatt megpirítjuk. A pecsenyelével együtt egy edénybe tesszük.

3.    A maradék olajat a serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a gyömbért, kb. 2-3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk földimogyorókrémet, szójaszószt, mézet és kb. 6 ek narancslevet. Felfőzzük, kb. 1 percig főzzük.

4.    A húst a pecsenyelével a serpenyőbe borítjuk. Hozzákeverjük a narancshéj felét, és chilivel ízesítjük. Ha túl sűrű adjunk hozzá még kevés narancslevet. A maradék narancshéjjal megszórva tálaljuk.






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen