Leckerer
Brotaufstrich für Bärlauch-Liebhaber.
Zutaten für 4 Personen:
· 100
g Bärlauch
· 200
g Feta
· 3
El Frischkäse
· 1
El Olivenöl
· 1
Tl Zitronensaft
· Chiliflocken
· Salz
· Pfeffer
1.
Den Bärlauch waschen, trocken schleudern. Die Stiele
abzupfen, die Blätter in dünne Streifen schneiden.
2.
Die Hälfte des Bärlauchs mit dem Frischkäse und Öl
pürieren, dann den gebröckelten Feta und den übrigen Bärlauch unterrühren.
3.
Die Creme mit Salz, Pfeffer und Chiliflocken abschmecken.
Ha nem elég krémes, keverjünk hozzá még
olajat. Medvehagyma szezonon kívül elkészíthetjük medvehagyma krémmel.
Szükségünk lesz kb. 3-4 ek medvehagyma krémre, ebben az esetbe az olajat el is
hagyhatjuk.
Hozzávalók
4 személyre:
· 100
g medvehagyma
· 200
g feta sajt
· 3
ek krémsajt
· 1
ek olívaolaj
· 1
tk citromlé, ízlés szerint
· Chilipehely
· Só
· Bors
1.
A
medvehagymát megmossuk, saláta centrifugában szárazra pörgetjük. A szárakat
letépkedjük, majd a leveleket vékony csíkokra vágjuk.
2.
A
medvehagyma felét a krémsajttal és az olajjal pürésítjük. Majd hozzákeverjük a
morzsolt fetát és a maradék medvehagymát.
3.
A
krémet sóval, borssal, chilipehellyel és citromlével ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen