Dienstag, 17. April 2018

Bärlauch-Schnecken Muffin / Medvehagymás-csiga muffin


Leckere, herzhafte Muffins. Sie schmecken kalt und warm.




Zutaten für 6 Personen:

Für den Teig:

·       250 g Kartoffeln

·       300 g Weizenmehl Typ 1050

·       1 Tl Salz

·       1 Prise Zucker

·       20 g frische Hefe

·       100 ml Buttermilch

Für die Füllung:

·       50 g Pinienkerne

·       100 g Bärlauch

·       100 g Frischkäse

·       Salz, Pfeffer

Zum Bestreichen:

·         1 Ei

 


1.    Für den Teig: Die Kartoffeln waschen, im kochenden Salzwasser ungefähr 30 Minuten garkochen. Abgießen, noch heiß pellen, durch die Kartoffelpresse drücken und auskühlen lassen.

2.    Das Mehl mit dem Salz und Zucker vermischen. Die Hefe in der Buttermilch auflösen. Die Kartoffeln und die Hefe-Buttermilch zum Mehl geben und zu einem glatten Teig kneten. Den Teig in eine Schüssel geben, mit Frischhaltefolie bedecken und über Nacht in den Kühlschrank stellen.

3.    Für die Füllung: Die Pinienkerne in einer Pfanne rösten, rausnehmen, abkühlen lassen und grob schneiden. Den Bärlauch waschen, trocken schleudern, die Stiele entfernen und die Blätter in feine Streifen schneiden. Den Frischkäse mit den Pinienkernen und Bärlauch verrühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.

4.    Den Teig aus den Kühlschrank nehmen, ungefähr 1 Stunde auf Raumtemperatur stehen lassen, dann auf eine Silikonarbeitsplatte kippen, durchkneten und zu einem 30x40 cm große Quadrat ausrollen, die Füllung darauf streichen (rundherum ungefähr 1 cm Rand frei lassen).

5.    Die Teigplatte mit Hilfe der Silikonarbeitsplatte von der langen Seite aufrollen, in 12 Stücke schneiden und in die Muffinförmchen setzen. Zugedeckt 25 Minuten gehen lassen.

6.    Die Muffins mit dem verquirlten Ei bestreichen.

7.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 20 Minuten backen.  



Finom pikáns muffin. A tölteléket krémsajt helyett elkészíthetjük vajjal is.




Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:

·       250 g burgonya

·       300 g liszt, félfehér BL112

·       1 tk só

·       1 csipet cukor

·       20 g friss élesztő

·       100 ml író

A töltelékhez:

·       50 g fenyőmag

·       100 g medvehagyma

·       100 g krémsajt

·       Só, Bors

A kenéshez:

·         1 tojás



1.    A burgonyát megmossuk, sós vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük, még forrón meghámozzuk, burgonyatőrön átnyomjuk, hagyjuk hűlni.

2.    A lisztet elkeverjük kb. 1 tk sóval és 1 csipet cukorral. Az élesztőt felolvasztjuk az íróban. A burgonyát és az élesztős-írót a liszthez adjuk, sima tésztává gyúrjuk. A tésztát egy fedele edénybe tesszük, és éjszakára betesszük a hűtőbe. 

3.    A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük és hűlni hagyjuk, majd durvára vágjuk. A medvehagymát megmossuk, saláta centrifugában szárazra pörgetjük, a szárakat letépkedjük. A leveleket durvára vágjuk. A krémsajtot alaposan elkeverjük a fenyőmaggal és medvehagymával. Sóval, borssal ízesítjük.

4.    A tésztát átgyúrjuk, majd kevés liszttel megszórt szilikon munkalapon kb. 30x40 cm-re nyújtjuk, megkenjük a medvehagymás krémsajttal, úgyhogy körbe 1-1 cm-t szabadon hagyunk.

5.    A tésztát a munkalap segítségével a hosszabbik oldalától feltekerjük.  A tekercset 12 darabra vágjuk, és betesszük a muffin forma papírral kibélelt mélyedéseibe. Letakarjuk és kb. 25 percig hagyjuk kelni.

6.    A muffinokat lekenjük a felvert tojással, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen