Mittwoch, 31. Januar 2018

Rosmarin-Brot / Rozmaringos kenyér


Ein leckeres Brotrezept.






Zutaten für 6 Personen:

·       3 Rosmarinzweige

·       20 g frische Hefe

·       750 g Mehl

·       3 Tl Salz



1.    Am Vorabend: Rosmarin waschen, die Nadeln abzupfen, klein schneiden.

2.    Die Hefe zerbröckeln, dann in 450 ml kaltem Wasser auflösen.

3.    Das Salz zu dem Mehl geben, vermischen. Hefe-Wasser dazugießen, zu einem glatten Teig kneten. Am Ende das klein geschnittene Rosmarin dazu kneten. Den Teig in eine größere Schüssel geben, mit Frischhaltefolie abdecken und für mindestens 12 Stunden in den Kühlschrank stellen.

4.    Nächster Tag: Den Teig halbieren, zu 2 länglichen Broten formen. Auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen. Mehrmals schräg einschneiden, mit etwas Mehl bestäuben.

5.    Im heißen Ofen bei 225 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 30 Minuten backen.



A rozmaringgal együtt gyúrhatunk a tésztához apróra vágott aszalt paradicsomot is.



Hozzávalók 6 személyre:

·       3 ág rozmaring

·       20 g friss élesztő

·       750 g liszt

·       3 tk só



1.    Előző este: A rozmaringot megmossuk, a tüskéket letépkedjük, majd apróra vágjuk.

2.    Az élesztőt elmorzsoljuk, majd 450 ml hideg vízben feloldjuk.

3.    A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáöntjük az élesztős vizet, sima tésztává gyúrjuk. A végen hozzágyúrjuk az apróra vágott rozmaringot.

4.    A tésztát egy nagyobb edénybe tesszük, fóliával lefedjük, betesszük a hűtőbe, és legálabb 12 órát hagyjuk kelni.

5.    Másnap reggel: A tésztát elfelezzük, 2 hosszúkás kenyeret formázzunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Srégen többször bevagdossuk. Megszórjuk egy kevés liszttel.

6.    225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt készre sütjük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen