Leckere, fluffige Pfannkuchen.
Zutaten für 4 Personen:
· 300
g Blaubeeren
· 3
El Butter
· 2
Eier
· 1
El Zucker
· 1
Prise Salz
· 150
ml Buttermilch
· 150
g Mehl
· 2
Tl Backpulver
· 2
El Butterschmalz
· 6
El Ahornsirup
· 4
Kugeln Vanilleeis
1.
Die Blaubeeren waschen, abtropfen lassen. Die Butter
schmelzen lassen, etwas abkühlen lassen. Das Mehl mit dem Backpulver
vermischen.
2.
Die Eier mit dem Zucker und Salz cremig rühren. Die
Buttermilch und die Butter dazurühren. Die Backpulver-Mehlmischung darüber
sieben und vorsichtig unterrühren.
3.
In einer Pfanne das Butterschmalz portionsweise erhitzen.
Für jeden Pfannkuchen ungefähr 2 ½ El Teig in die Pfanne geben, zu einen Kreis
verstreichen und mit 2-3 El Blaubeeren bestreuen. Die Pfannkuchen auf mittlerer
Hitze ungefähr 2 Minuten backen, dann wenden und weitere 2 Minuten backen.
Rausnehmen, warm halten. Von dem übriggebliebenen Teig weiteren 7 Pfannkuchen
backen.
4.
Mit dem Ahornsirup beträufeln und mit einer Kugel
Vanilleeis servieren.
Egy finom, laktató, pufók
gyümölcsös palacsinta.
Hozzávalók 4 személyre:
· 300
g áfonya
· 3
ek vaj
· 2
tojás
· 1
ek cukor
· csipet
só
· 150
ml író
· 150
g liszt
· 2
tk sütőpor
· 2
ek vajzsír
· 6
ek juharszirup
· 4
gombóc vaníliafagyi
1.
Az
áfonyát megmossuk, hagyjuk szűrődni. A vajat felolvasztjuk, hagyjuk egy kicsit
hűlni. A lisztet elkavarjuk a sütőporral.
2.
A
tojásokat a cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzákeverjük az írót és a
vajat. Rászitáljuk a sütőporral elkavart lisztet, és óvatosan összekavarjuk.
3.
A
vajzsírt egy serpenyőben adagonként felforrósítjuk. Egy palacsintához kb. 2½ ek
masszát a serpenyőbe öntünk, elsimítjuk, rögtön megszórjuk 2-3 ek áfonyával. A
palacsintát közepes hőmérsékleten kb. 2 percig sütjük, megfordítjuk és további
kb. 2 percig sütjük, melegen tartjuk. A megmaradt tésztából további 7
palacsintát sütünk.
4.
Juharsziruppal
leöntve és egy-egy fagyi gombóccal tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen