Samstag, 13. Januar 2018

Lachs-Couscous Päckchen / Lazacos kuszkusz csomagok


Duftender Couscous mit Fisch, einfach und lecker. Statt Ras el Hanout kann man den Couscous mit Currypulver würzen. Dazu noch mit etwas Salz, Pfeffer, Zitronenschale und Zitronensaft abgeschmeckter Joghurt.




Zutaten für 2 Personen:

·       300 g Lachsfilet (2 Stück)

·       200 g Möhren

·       4 Lauchzwiebeln

·       1 El Öl

·       150 g Couscous

·       ½ Tl Zimt

·       1 Tl Ras el Hanout

·       250 g heiße Gemüsebrühe

·       1 Tl Zitronenschale

·       ½ Zitrone

·       Salz

·       Pfeffer

·       ½ Tl Petersilie



1.    Möhren putzen, schälen, waschen, dann schräg in 0,5 cm dicke Scheiben schneiden. Lauchzwiebeln putzen, waschen, in Ringe schneiden.

2.    Öl in einer Pfanne erhitzen, Möhren und Frühlingszwiebel darin unterrühren und 3 Minuten anbraten. Salzen und pfeffern.

3.    Den Couscous, Zimt und Ras el Hanout in die Pfanne geben. Brühe dazugießen und zugedeckt bei schwacher Hitze 5 Minuten quellen lassen.

4.    Fisch waschen, trockentupfen. Mit Salz, Pfeffer, Petersilie und Zitronenschale bestreuen.

5.    Couscous mit einer Gabel auflockern und in der Mitte von 2 Backpapierbögen verteilen, den Lachs daraufsetzen. Die halbe Zitrone in 4 Scheiben schneiden, auf dem Lachs verteilen. Backpapier wie ein Bonbon zusammenfalten, die Enden fest drücken.

6.    Die Päckchen im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze auf der 2. Schiene von unten 15 Minuten backen.



Hozzávalók 2 személyre:

·       300 g lazacfilé (2 darab)

·       200 g sárgarépa

·       4 db. újhagyma

·       1 ek olaj

·       150 g kuszkusz

·       ½ tk fahéj

·       1 tk ras el hanout

·       250 g zöldségleves, forró

·       1 tk citromhéj

·       ½ citrom

·      

·       bors

·       ½ tk petrezselyem



1.    A sárgarépát meghámozzuk, mossuk, majd ferdén kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, és gyűrűkre vágjuk.

2.    Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a sárgarépát és hagymát, kb. 3 percig pirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük.

3.    A kuszkuszt, a fahéjat és a ras el hanout-ot a zöldségekhez adjuk, felöntjük a forró levessel, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 5 percig hagyjuk állni, míg a kuszkusz magába szívja a levest.  Ha szükséges még öntünk hozzá levest.

4.    A filéket megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk, citromhéjjal és petrezselyemmel megszórjuk.

5.    Letépünk két nagyobb darab sütőpapírt.  Elosszuk rá a kuszkuszt, ráhelyezzük a halfiléket, amelyekre 2-2 szelet citromot helyezzünk, majd lazán becsomagoljuk.

6.    Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és alulról a második sínen 15 perc alatt megsütjük. A csomagokat tányérokra tesszük, és az asztalnál bontjuk ki.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen