Freitag, 5. Januar 2018

Tomatensalat mit Räucherlachs / Hawaii lazacos paradicsomsaláta


Ein leckerer, erfrischender Salat.






Zutaten für 2 Personen:

·       300 g Tomaten

·       2 Lauchzwiebel

·       75 g Räucherlachs

·       2 El Schnittlauch

·       1 El weiße Balsamico

·       ½ Tl Honig

·       1 El Zitronensaft

·       1 ½ El Olivenöl

·       ½ Tl Senf

·       Salz

·       Pfeffer

·       Tabascosoße



1.    Die Tomaten würfeln, die Lauchzwiebel in Ringe schneiden, den Lachs würfeln. Alles in eine Schüssel geben, den Schnittlauch darüber streuen.

2.    Den Essig mit dem Senf, dem Honig, dem Zitronensaft und dem Öl verrühren. Mit Salz, Pfeffer und Tabascosoße würzen. Über den Salat gießen, gut verrühren und ein paar Stunden im Kühlschrank durchziehen lassen.



Nekem sajnos az újhagymának csak a fehérrésze volt, ezért adtam hozzá metélőhagymát.



Hozzávalók 2 személyre:

·       300 g paradicsom

·       2 zöldhagyma

·       75 g graved lazac

·       2 ek metélőhagyma

·       1 ek fehér balzsamecet

·       ½ tk méz

·       1 ek citromlé

·       1 ½ ek olaj

·       ½ tk mustár

·      

·       Bors

·       Tabasco



1.    A paradicsomot kockákra, a hagymát gyűrűkre (a zöldjével együtt, sajnos nekem csak a fehérrésze volt), a lazacot kockákra vágjuk. Az egészet egy edénybe rakjuk, megszórjuk a metélőhagymával.

2.    Az ecetet elkeverjük, a mustárral, mézzel, citromlével és az olajjal. Sóval, borssal és a tabascoval ízesítjük. A salátára öntjük, elkeverjük, pár órára betesszük a hűtőbe.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen