Sonntag, 28. Januar 2018

Kartoffelgratin mit Parmesan / Parmezános burgonya gratin


Eine leckere cremige Beilage.




Zutaten für 2 Personen:

·       375 g Frühkartoffeln

·       ½ Zwiebel

·       1 Knoblauchzehe

·       125 ml Schlagsahne

·       Salz

·       Pfeffer

·       Muskatnuss

·       Thymian

·       70 g Parmesan, gerieben

·       1 El Olivenöl



1.    Den Ofen auf 180 Grad Ober- und Unterhitze vorheizen. Die Kartoffeln waschen (nicht schälen), dann in eine Auflaufform mit Deckel hobeln. Die Zwiebeln dazu hobeln, die durchgepresste Knoblauchzehe und die Hälfte vom Parmesan dazugeben.

2.    Die Sahne und Öl dazugießen. Mit Salz, Pfeffer, Muskatnuss und Thymian abschmecken, gut verrühren.

3.    Zugedeckt im heißen Ofen ungefähr 25 Minuten garen, dann den Deckel abnehmen, mit dem Rest Parmesan bestreuen und weitere 35 Minuten garen.



Egy nagyon egyszerű, finom, krémes köret.



Hozzávalók 2 személyre:

·       375 g burgonya

·       ½ vörös hagyma

·       1 gerezd fokhagyma

·       125 ml tejszín

·      

·       Bors

·       Szerecsendió

·       Kakukkfű

·       70 g parmezán

·       1 ek olívaolaj 



1.    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A burgonyát megmossuk, nem hámozzuk, majd egy fedeles tűzálló formába gyaluljuk. Hozzágyaluljuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és a parmezán felét.

2.    Hozzáöntjük a tejszint és az olajat. Sóval, borssal, szerecsendióval és kakukkfűvel fűszerezzük, jól elkeverjük.

3.    Lefedjük, betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 25 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, megszórjuk a maradék parmezánnal, és további 35 percig sütjük.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen