Samstag, 20. Januar 2018

Gefüllte Pizzarolle / Töltött pizzatekercs


Pizza mal in einer anderen Form.


 

Zutaten für 2 Personen:

Für den Teig:

·       200 g Mehl

·       ½ Pck. Dr. Oetker Trockenhefe

·       ½ Tl Salz

·       ½ Tl Zucker

·       2 El Olivenöl

·       125 ml lauwarmes Wasser

Für die Füllung:

·       2-3 El Ketchup

·       125 g geriebene Mozzarella

·       75 gerieben Käse

·       75 g Chorizo, in dünne Scheiben geschnitten

·       10 Stck. Basilikumblätter

·       1 Rotezwiebel, in dünne Scheiben geschnitten

Zum Bestreichen und bestreuen:

·       2 El Olivenöl

·       1 El geriebene Mozzarella



1.    Für den Teig die Zutaten zu einem glatten Teig kneten. Mit Frischhaltefolie abdecken und 30 Minuten an einem warmen Ort gehen lassen.

2.    Den Teig zu einem 25x35 cm Viereck ausrollen, mit dem Ketchup bestreichen. Die Hälfte von der Mozzarella und den Käse darüber streuen, dann die Zwiebelscheiben, Chorizoscheiben und Basilikumblätter darauf verteilen und mit dem Rest Mozzarella und Käse bestreuen.

3.    Aufrollen, mit der Naht nach unten auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen. Mit dem Olivenöl bestreichen und mit der Mozzarella bestreuen.

4.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze 20 Minuten goldgelb backen.



A pizzát mielőtt feltekernénk, megszórhatjuk még 3 ek kukoricával is (konzervből), a lila hagymát pedig helyettesíthetjük 2-3 szál újhagymával.



Hozzávalók 2 személyre:

A pizza tésztához:

·       200 g liszt

·       ½ cs. szárított élesztő

·       ½ tk só

·       ½ tk cukor

·       2 ek olívaolaj

·       125 ml langyos víz

A rátéthez:

·       2-3 ek ketchup

·       125 g reszelt mozzarella

·       75 reszelt sajt

·       75 g chorizo szalámi, vékony szeletekre vágva

·       10 db. bazsalikomlevél

·       1 lila hagyma vékony szeletekre vágva

Kenéshez, szóráshoz:

·       2 ek olívaolaj

·       1 ek reszelt mozzarella





1.    A pizza tésztához a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. Fóliával letakarva kb. 30 percig kelesztjük.

2.    A tésztából egy 25x35 cm nagyságú négyszöget nyújtunk, megkenjük a ketchuppal, megszórjuk a mozzarella és a sajt felével, majd a hagymával, szalámival, bazsalikomlevéllel, a végén pedig ismét egy réteg mozzarella és sajt.

3.    Feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük az olajjal és megszórjuk a reszelt mozzarellaval.

4.    200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen