Mittwoch, 24. Januar 2018

Gefüllte Paprika auf italienische Art / Töltött paprika olasz módra


Im Ofen gegarte gefüllte Paprika diesmal mit einer mediterranen Note. Dazu Reis oder Stampfkartoffel reichen.




Zutaten für 2 Personen:

·       1 Zwiebel

·       1 El Olivenöl

·       400 g stückige Tomaten

·       15 g schwarze Oliven

·       2 rote Spitzpaprika

·       3 Frühlingszwiebel

·       300 g Hackfleisch

·       1 Ei

·       1 El Semmelbrösel

·       1 El italienische Gewürzmischung

·       Salz

·       Pfeffer

·       1 Prise Zucker



1.    Die Zwiebel schälen, klein schneiden, im heißen Öl glasig dünsten. Mit den stückigen Tomaten ablöschen, auf niedriger Hitze 20 Minuten köcheln lassen. Mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken, dann die klein geschnittenen Oliven dazurühren. Die Soße in eine Auflaufform gießen.

2.    Die Paprikaschoten waschen, längs halbieren, entkernen. Die Frühlingszwiebeln putzen, waschen, dann in schräge Scheiben schneiden. Das Hackfleisch mit dem Ei, den Semmelbröseln, den Frühlingszwiebeln und der Gewürzmischung verkneten. Mit Salz und Pfeffer würzen.

3.    Die Hackfleischmasse in die halben Paprikaschoten füllen, in die Auflaufform legen.

4.    Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze 35-40 Minuten garen.



A megszokott töltött paprikának egy mediterrán változata. Így is nagyon finom. A paradicsom szószt ízesíthetjük kevés erős paprikával is.



Hozzávalók 2 személyre:

·       1 vörös hagyma

·       1 ek olívaolaj

·       400 g paradicsomkonzerv

·       15 g fekete olajbogyó,

·       2 piros paprika, hegyes

·       3 újhagyma

·       300 g darált hús

·       1 tojás

·       1 ek zsemlemorzsa

·       1 ek olasz fűszerkeverék

·      

·       Bors

·       1 csipet cukor



1.    A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és az olajban üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsommal, alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd hozzákavarjuk a durvára vágott olajbogyókat.

2.    A paprikákat megmossuk, hosszában ketté vágjuk, magházat eltávolítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, majd ferde szeletekre vágjuk. A darált húst a tojással, zsemlemorzsával, a fűszerkeverékkel és újhagymával jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3.    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A paradicsom szószt egy tűzálló formába öntjük. A fél paprikákat a darált húsos masszával megtöltjük, a szószra helyezzük.

4.    Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 percig sütjük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen