Der Dip schmeckt zu Rohkost oder als Brotaufstrich.
Zutaten für 4 Personen:
· 1
kleine Zwiebel
· 1
cm frischer Ingwer
· 1
Tl Öl
· 1
Tl Currypulver
· 50
g Ananas aus der Dose
· 3-4
El Ananassaft
· 1
große Möhre
· 200
g Frischkäse
· Salz
· Pfeffer
1.
Die Zwiebel und den Ingwer schälen und fein würfeln.
2.
Das Öl in einer kleinen Pfanne erhitzen, darin die
Zwiebel goldgelb andünsten. Ingwer dazugeben und kurz mitdünsten. Das
Currypulver darüber stäuben und unter Rühren kurz anrösten.
3.
Die Ananasstücke und den Ananassaft hinzufügen, salzen
und alles unter Rühren bei kleiner Hitze köcheln lassen, bis die Flüssigkeit
fast verdampft ist. Dann abkühlen lassen.
4.
Die Möhre schälen und fein raspeln. Die
Zwiebel-Ananas-Mischung mit dem Pürierstab fein pürieren. Das Püree und die Möhre
unter den Frischkäse rühren, mit Salz und Pfeffer würzen.
Nemcsak kenyérre kenve, hanem nyers zöldségekhez
mártogatósként is nagyon finom.
Hozzávalók
4 személyre:
· 1
vöröshagyma, kicsi
· 1
db. gyömbér (1 cm)
· 1
tk olaj
· 1
tk curry por
· 50
g ananász, kompot
· 1
sárgarépa, nagy
· 200
g krémsajt
· Só
· Bors
1.
A
hagymát és a gyömbért meghámozzuk, apróra vágjuk. Az ananászt leszűrjük, a
levét felfogjuk. Az ananászt apróra vágjuk.
2.
Az
olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, aranysárgára dinszteljük,
hozzáadjuk a gyömbért, és kb. 1 percig dinszteljük. Megszórjuk a curry porral,
elkeverjük.
3.
Hozzáadjuk
az apróra vágott ananászt, és kb. 3-4 ek-nyit az ananászkonzerv levéből. Sóval
ízesítjük, alacsony hőmérsékleten főzzük, míg a lé majdnem teljesen elpárolog.
Levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
4.
A
sárgarépát meghámozzuk, finomra reszeljük. A hagymás ananászos keveréket
pürésítjük. A pürét és a sárgarépát simára keverjük a krémsajttal. Sóval,
borssal ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen