Dienstag, 1. Juni 2021

Möhren-Ananas-Frischkäse mit Curry / Currys sárgarépás ananászos krémsajt

 Der Dip schmeckt zu Rohkost oder als Brotaufstrich.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       1 kleine Zwiebel

·       1 cm frischer Ingwer

·       1 Tl Öl

·       1 Tl Currypulver

·       50 g Ananas aus der Dose

·       3-4 El Ananassaft

·       1 große Möhre

·       200 g Frischkäse

·       Salz

·       Pfeffer

 

1.    Die Zwiebel und den Ingwer schälen und fein würfeln.

2.    Das Öl in einer kleinen Pfanne erhitzen, darin die Zwiebel goldgelb andünsten. Ingwer dazugeben und kurz mitdünsten. Das Currypulver darüber stäuben und unter Rühren kurz anrösten.

3.    Die Ananasstücke und den Ananassaft hinzufügen, salzen und alles unter Rühren bei kleiner Hitze köcheln lassen, bis die Flüssigkeit fast verdampft ist. Dann abkühlen lassen.

4.    Die Möhre schälen und fein raspeln. Die Zwiebel-Ananas-Mischung mit dem Pürierstab fein pürieren. Das Püree und die Möhre unter den Frischkäse rühren, mit Salz und Pfeffer würzen.

 

Nemcsak kenyérre kenve, hanem nyers zöldségekhez mártogatósként is nagyon finom.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       1 vöröshagyma, kicsi

·       1 db. gyömbér (1 cm)

·       1 tk olaj

·       1 tk curry por

·       50 g ananász, kompot

·       1 sárgarépa, nagy

·       200 g krémsajt

·      

·       Bors

 

 

1.    A hagymát és a gyömbért meghámozzuk, apróra vágjuk. Az ananászt leszűrjük, a levét felfogjuk. Az ananászt apróra vágjuk.

2.    Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, aranysárgára dinszteljük, hozzáadjuk a gyömbért, és kb. 1 percig dinszteljük. Megszórjuk a curry porral, elkeverjük.

3.    Hozzáadjuk az apróra vágott ananászt, és kb. 3-4 ek-nyit az ananászkonzerv levéből. Sóval ízesítjük, alacsony hőmérsékleten főzzük, míg a lé majdnem teljesen elpárolog. Levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.

4.    A sárgarépát meghámozzuk, finomra reszeljük. A hagymás ananászos keveréket pürésítjük. A pürét és a sárgarépát simára keverjük a krémsajttal. Sóval, borssal ízesítjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen