Mittwoch, 16. Juni 2021

Kartoffelsalat mit Schnittlauch und Radieschen / Metélőhagymás burgonyasaláta retekkel

 Ein leckerer, leichter Kartoffelsalat. 

 


Zutaten für 4 Personen:

·       1 kg Kartoffeln

·       200 g Radieschen

·       1 rote Zwiebel

·       1 Bund Schnittlauch

·       150 ml heißes Wasser

·       2 ½ El Essig

·       300 g Joghurt

·       125 g Majonäse

·       Salz

·       Pfeffer

·       1 Prise Zucker

 

 

1.    Die Kartoffeln waschen und in kochendem Salzwasser ungefähr 30-35 Minuten garen. Die Kartoffeln abgießen, schälen und vierteln.

2.    Das Wasser mit Salz, Pfeffer und Essig abschmecken und über die heißen Kartoffeln gießen. Erkalten lassen.

3.    Die Zwiebel schälen, fein würfeln. Die Radieschen waschen, putzen, vierteln, dann in Scheiben schneiden. Den Schnittlauch waschen, trocken schütteln und in feine Röllchen schneiden. Alles zu den kalten Kartoffeln geben.  

4.    Die Mayonnaise mit dem Joghurt verrühren. Mit Salz, Pfeffer abschmecken, über die Kartoffeln gießen und gut vermengen. Falls nötig mit Salz und Pfeffer nachwürzen.

 

 

A salátát gazdagíthatjuk durvára vágott főtt tojással is.

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       1 kg burgonya

·       200 g retek

·       1 lilahagyma

·       1 csokor metélőhagyma

·       150 ml víz, forró

·       2 ½ ek ecet

·       300 g joghurt

·       125 g majonéz

·      

·       Bors

·       1 csipet cukor

 

 

1.    A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30-35 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghántjuk, kockákra vágjuk.

2.    A vizet sóval, cukorral és az ecettel ízesítjük, majd a forró burgonyára öntjük. Hagyjuk, míg kihűl a burgonya és a folyadékot felszívta.

3.    A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. a retket megtisztítjuk, mossuk, négybe majd szeletekre vágjuk. A metélőhagymát megmossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. Az egészet a kihűlt burgonyához adjuk.

4.    A majonézt elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük, a burgonyára öntjük, jól összekeverjük. Ha szükséges sóval, borssal fűszerezzük.

 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen