Ein leckerer, leichter Kartoffelsalat.
Zutaten für 4 Personen:
· 1
kg Kartoffeln
· 200
g Radieschen
· 1
rote Zwiebel
· 1
Bund Schnittlauch
· 150
ml heißes Wasser
· 2
½ El Essig
· 300
g Joghurt
· 125
g Majonäse
· Salz
· Pfeffer
· 1
Prise Zucker
1.
Die Kartoffeln waschen und in kochendem Salzwasser ungefähr
30-35 Minuten garen. Die Kartoffeln abgießen, schälen und vierteln.
2.
Das Wasser mit Salz, Pfeffer und Essig abschmecken und
über die heißen Kartoffeln gießen. Erkalten lassen.
3.
Die Zwiebel schälen, fein würfeln. Die Radieschen
waschen, putzen, vierteln, dann in Scheiben schneiden. Den Schnittlauch waschen,
trocken schütteln und in feine Röllchen schneiden. Alles zu den kalten
Kartoffeln geben.
4.
Die Mayonnaise mit dem Joghurt verrühren. Mit Salz,
Pfeffer abschmecken, über die Kartoffeln gießen und gut vermengen. Falls nötig
mit Salz und Pfeffer nachwürzen.
A salátát gazdagíthatjuk durvára vágott
főtt tojással is.
Hozzávalók 4 személyre:
· 1
kg burgonya
· 200
g retek
· 1
lilahagyma
· 1
csokor metélőhagyma
· 150
ml víz, forró
· 2
½ ek ecet
· 300
g joghurt
· 125
g majonéz
· Só
· Bors
· 1
csipet cukor
1.
A
burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30-35 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük,
meghántjuk, kockákra vágjuk.
2.
A
vizet sóval, cukorral és az ecettel ízesítjük, majd a forró burgonyára öntjük.
Hagyjuk, míg kihűl a burgonya és a folyadékot felszívta.
3.
A
hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. a retket megtisztítjuk, mossuk, négybe majd
szeletekre vágjuk. A metélőhagymát megmossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. Az
egészet a kihűlt burgonyához adjuk.
4.
A
majonézt elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük, a burgonyára
öntjük, jól összekeverjük. Ha szükséges sóval, borssal fűszerezzük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen