Leckeres Schokolade-Kokoskonfekt.
Zutaten für 6 Personen:
·
150 g weiche Butter
·
1 Prise Salz
·
100 g Zucker
·
½ Tl Vanillepaste
·
30 g Kakaopulver
·
100-125 g blütenzarte Haferflocken
·
3 El Espresso
Zum Wälzen:
·
50-75 g Kokosraspeln
1. Die Butter,
das Salz, den Zucker und die Vanillepaste mit den Quirlen des Handmixers
schaumig schlagen. Das Kakaopulver auf kleiner Stufe unterrühren.
2. Die
Haferflocken und den Kaffee zugeben und gleichmäßig unterrühren. 1 Stunde kalt
stellen.
3.
Aus der
Schokoladenmasse teelöffelgroße Portionen abstechen, zu kleinen Kugeln formen
und in den Kokosflocken wälzen.
Chokladbollar vagyis a svéd
kókuszgolyó. Egyszerű és finom. Tároljuk a hűtőben.
Hozzávalók 6 személyre:
·
150 g puha vaj
·
1 csipet só
·
100 g cukor
·
½ Tl vaníliapaszta
·
30 g cukrozatlan kakaópor
·
100-125 g zabpehely
·
3 ek erős kávé
A hempergetéshez:
·
50-75 g kókuszreszelék
1.
A vajat, a sót, a cukrot és a
vaníliapasztát kézi mixerrel krémesre keverjük, majd hozzákavarjuk a kakaóport
is.
2.
A zabpehelyt és a kávét hozzáadjuk, és jól
elkeverjük. A masszát kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
3.
A masszából teáskanálnyi darabokat
letépkedünk, és kis golyókká formázzuk. A golyókat a kókuszreszelékben
meghempergetjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen