Dazu passt ein Kräuter-Schmand-Dip.
Zutaten für 4 Personen:
Für den Brotteig:
·
500 g Weizenmehl Typ 1050
·
1 Tl Salz
·
12 g Hefe
·
1/2 Tl Zucker
·
275 ml kaltes Wasser
·
2 El Olivenöl
Für die Füllung:
·
150 g Salami
· 350
g Käse
1. Die
Hefe in eine kleine Schüssel bröckeln, den Zucker zugeben, etwas Wasser
zugießen und darin auflösen.
2. Das
Mehl in die Schüssel von der Küchenmaschine sieben, mit dem Salz vermischen Die
aufgelöste Hefe, den Rest Wasser und das Olivenöl zugeben und mit der
Küchenmaschine zu einem glatten, geschmeidigen Teig kneten.
3.
Eine Plastikschüssel mit Deckel (soll genug
Platz zum Aufgehen sein) mit etwas Öl einfetten, den Teig hineingeben, mit dem
Deckel zudecken und für ungefähr 12 Stunden in dem Kühlschrank
gehen lassen.
4.
Für die Füllung: Die Salami in dünne
Scheiben schneiden, den Käse reiben.
5.
Den Teig aus dem Kühlschrank nehmen, 1
Stunde bei Zimmertemperatur stehen lassen, dann auf eine Arbeitsplatte stürzen,
zu einem Rechteck, ungefähr 30x40 cm groß, ausrollen. Die Salami der Länge nach
auf den mittleren Teil des Teigs verteilen, den Käse darüber verteilen.
8.
Im heißen Ofen bei 220 Grad Ober- und
Unterhitze ungefähr 40 Minuten backen.
9.
Rausnehmen, an den Vertiefungen in 7 oder
8 Stücke schneiden und noch warm genießen.
Tálaljuk egy finom
fűszeres-tejfölös- dippel.
Hozzávalók 4 személyre:
A kenyértésztához:
·
500 g búzaliszt BL
·
1 tk só
·
12 g friss élesztő
·
1/2 tk cukor
·
275 ml hideg víz
·
2 ek olívaolaj
A töltelékhez:
·
150 g szalámi
· 350
g sajt
1.
Az élesztőt egy kis edénybe morzsoljuk,
hozzáadjuk a cukrot. Kevés vizet öntünk hozzá és feloldjuk benne.
2.
A lisztet a konyhagép táljába szitáljuk,
hozzáadjuk a sót és elkeverjük. A feloldott élesztőt, a maradék vizet és az
olajat hozzáadjuk és a konyhagéppel, sima tésztává gyúrjuk.
3.
Egy fedeles tálat kevés olajjal kikenünk,
a tésztát a tálba helyezzük, lefedjük, és kb. 12 órára betesszük a hűtőbe.
4.
A töltelékhez: A szalámit vékony
szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.
5.
A tésztát a hűtőből kivesszük, kb. 1 órát
szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd lisztezett munkalapra borítjuk, 30x40 cm
négyszöggé nyújtjuk. A szalámit egy csíkban a tészta közepére osztjuk, a sajtot
a szalámira elosztjuk.
6.
A két rövidebb végét a töltelékre hajtjuk,
majd a két szabadon hagyott két hosszabb oldalt is a töltelékre hajtjuk. A
tekercset a hajtott oldalával lefele egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
7.
Egy spatula segítségével 6-7 mélyedést
nyomunk (vigyázunk, ne vágjuk keresztül a tésztát) a tésztába. Letakarva meleg
helyen kb. 30 percet hagyjuk kelni.
8.
Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe
és kb. 40 perc alatt megsütjük.
9.
Kivesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni, 7-8
darabra vágjuk, és még melegen tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen