Samstag, 26. Juni 2021

Fenchelsalat mit Knoblauch-Joghurt-Dressing / Édeskömény saláta fokhagymás joghurt dresszinggel

 Ein leckerer Salat mit einem würzigen Joghurtdressing. Den Salat kann man auch mit gerösteten Brotwürfeln bestreuen.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       500 g Fenchel

·       ½ Bund Petersilie

·       2 Knoblauchzehen

·       150 g Joghurt

·       70 g Parmesan

·       100 g saure Sahne

·       1 El Zitronensaft

·       2 El Öl

·       Salz

·       Pfeffer

 

 

1.    Das Fenchelgrün abzupfen und zur Seite legen. Den Fenchel putzen, waschen, halbieren und in dünne Streifen schneiden.

2.    Für das Dressing: Die grobgeschnittene Petersilie, den Knoblauch, den Joghurt, das Öl, den grob gewürfelten Parmesan und die saure Sahne mit einem Stabmixer pürieren. Mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft abschmecken.

3.    Das Dressing mit den Fenchelstreifen mischen und mit dem Fenchelgrün bestreut servieren.

 

 

Egy finom édeskömény saláta, fűszeres joghurt öntettel.  Salátaként, köretként, vagy vajban pirított kenyér kockákkal megszórva önálló ételként is.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       500 g édeskömény

·       ½ cs petrezselyem

·       2 gerezd fokhagyma

·       150 g joghurt

·       70 g parmezán

·       100 g tejföl

·       1 ek citromlé

·       2 ek olaj

·      

·       frissen őrölt bors

 

1.    A gumók kaporhoz hasonló leveleit lecsipkedjük, és felre tesszük. Külső burkolóleveleit leszedjük, a levélnyeleket rövidre vágjuk. Ezután megmossuk, elfelezzük, majd vékonyan felszeleteljük.

2.    A dresszinghez a durvára vágott petrezselymet, fokhagymát, joghurtot, az olajat, a durvára vágott parmezánt, tejfölt bor mixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és a citromlével ízesítjük.

3.    A dresszinget az édesköményre öntjük, jól összekavarjuk, és az édeskömény zöldjével megszórva tálaljuk.

 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen