Ein leckerer Salat mit einem würzigen Joghurtdressing. Den Salat kann man auch mit gerösteten Brotwürfeln bestreuen.
Zutaten für 4 Personen:
·
500 g Fenchel
·
½ Bund Petersilie
·
2 Knoblauchzehen
·
150 g Joghurt
·
70 g Parmesan
·
100 g saure Sahne
·
1 El Zitronensaft
·
2 El Öl
·
Salz
· Pfeffer
1.
Das Fenchelgrün abzupfen und zur Seite
legen. Den Fenchel putzen, waschen, halbieren und in dünne Streifen schneiden.
2.
Für das Dressing: Die grobgeschnittene
Petersilie, den Knoblauch, den Joghurt, das Öl, den grob gewürfelten Parmesan
und die saure Sahne mit einem Stabmixer pürieren. Mit Salz, Pfeffer und
Zitronensaft abschmecken.
3.
Das Dressing mit den Fenchelstreifen
mischen und mit dem Fenchelgrün bestreut servieren.
Egy finom édeskömény saláta, fűszeres joghurt öntettel. Salátaként, köretként, vagy vajban pirított
kenyér kockákkal megszórva önálló ételként is.
Hozzávalók
4 személyre:
·
500 g édeskömény
·
½ cs petrezselyem
·
2 gerezd fokhagyma
·
150 g joghurt
·
70 g parmezán
·
100 g tejföl
·
1 ek citromlé
·
2 ek olaj
·
só
· frissen
őrölt bors
1.
A gumók kaporhoz hasonló
leveleit lecsipkedjük, és felre tesszük. Külső burkolóleveleit leszedjük, a
levélnyeleket rövidre vágjuk. Ezután megmossuk, elfelezzük, majd vékonyan
felszeleteljük.
2.
A dresszinghez a durvára
vágott petrezselymet, fokhagymát, joghurtot, az olajat, a durvára vágott
parmezánt, tejfölt bor mixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és a citromlével
ízesítjük.
3.
A dresszinget az
édesköményre öntjük, jól összekavarjuk, és az édeskömény zöldjével megszórva
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen