Freitag, 25. Juni 2021

Stracciatella Panna-Cotta mit Kirschen / Straciatella pana-cotta cseresznyével

 


Zutaten für 4 Personen:

Für die Panna-Cotta:

·       5 Blätter Gelatine

·       500 g Schlagsahne

·       75 g Zucker

·       50 g edelsüße Schokoraspel

Für die Kirschsoße:

·       1 Glas Kirschen (720 ml, 500 g)

·       2 El Zucker

·       1 Pck Vanillezucker

·       1 Stück Zimtstange

·       1 El Speisestärke

 

1.    Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Die Sahne mit dem Zucker aufkochen und 10 Minuten köcheln lassen. Ungefähr 10 Minuten abkühlen lassen, dann die Gelatine ausdrücken und in der heißen Sahne auflösen.

2.    Auskühlen lassen und 35–45 Minuten kalt stellen, bis die Sahne zu gelieren beginnt. Die Schokoraspeln unter die Sahne rühren. In eine kalt ausgespülte Form (ungefähr 600 ml Inhalt) gießen und für mindestens 6 Stunden kalt stellen.

3.    Die Kirschen abtropfen lassen, dabei den Saft auffangen. Die Stärke und 1 EL Wasser verrühren. Den Saft mit dem Zucker, dem Vanillinzucker und dem Zimt aufkochen, ungefähr 5 Minuten köcheln lassen Die Stärke einrühren, kurz aufkochen. Die Kirschen unterheben und etwas erkalten lassen.

4.    Die Panna-Cotta stürzen und in Stücke schneiden. Mit heißen oder kalten Kirschen anrichten.

 

 

Cseresznye idényben elkészíthetjük friss cseresznyéből is. 500 g cseresznyét kimagozzuk, majd 250 ml cseresznye nektárban a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal kb. 10 percig főzzük, a végén besűrítjük.

 

Hozzávalók 4 személyre:

A panna-cotta -hoz:

·       5 lap színtelen zselatin

·       500 g tejszín

·       75 g cukor

·       50 g keserű csokoládé reszelék

A cseresznyéhez:

·       1 üveg cseresznyebefőtt (720 ml, 500 g)

·       2 ek cukor

·       1 cs vaníliás cukor

·       1 fahéjrúd

·       1 ek étkezési keményítő

 

 

1.    A zselatint hidegvízbe áztatjuk. A tejszínt a cukorral felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, kb. 10 percig hagyjuk hűlni, majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint. 

2.    Hűlni hagyjuk, majd betesszük a hűtőbe kb. 35-45 percre, amíg a tejszín elkezd zselésedni. A csokoládét a tejszínhez keverjük. A panna-cotta masszát egy hideg vízzel kiöblített formába (600 ml űrtartalom) töltjük, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük.

3.    A cseresznyét leszűrjük, 250 ml cseresznyelevet kimérünk. A cseresznyelevet a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal felfőzzük, kb. 5 percig főzzük, majd besűrítjük 1 ek hidegvízzel elkevert étkezési keményítővel. Hozzákeverjük a cseresznyét, és hűlni hagyjuk.

4.    A panna-cottát kiborítjuk, 4 részre vágjuk, és a hideg vagy meleg cseresznyével tálaljuk.

 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen