Zutaten für 4 Personen:
Für die Panna-Cotta:
· 5
Blätter Gelatine
· 500
g Schlagsahne
· 75
g Zucker
· 50
g edelsüße Schokoraspel
Für die Kirschsoße:
· 1
Glas Kirschen (720 ml, 500 g)
· 2
El Zucker
· 1
Pck Vanillezucker
· 1
Stück Zimtstange
· 1
El Speisestärke
1.
Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Die Sahne mit
dem Zucker aufkochen und 10 Minuten köcheln lassen. Ungefähr 10 Minuten
abkühlen lassen, dann die Gelatine ausdrücken und in der heißen Sahne auflösen.
2.
Auskühlen lassen und 35–45 Minuten kalt stellen, bis die
Sahne zu gelieren beginnt. Die Schokoraspeln unter die Sahne rühren. In eine
kalt ausgespülte Form (ungefähr 600 ml Inhalt) gießen und für mindestens 6 Stunden
kalt stellen.
3.
Die Kirschen abtropfen lassen, dabei den
Saft auffangen. Die Stärke und 1 EL Wasser verrühren. Den Saft mit dem Zucker,
dem Vanillinzucker und dem Zimt aufkochen, ungefähr 5 Minuten köcheln lassen Die
Stärke einrühren, kurz aufkochen. Die Kirschen unterheben und etwas erkalten
lassen.
4.
Die Panna-Cotta stürzen und in Stücke schneiden. Mit
heißen oder kalten Kirschen anrichten.
Cseresznye idényben elkészíthetjük friss
cseresznyéből is. 500 g cseresznyét kimagozzuk, majd 250 ml cseresznye
nektárban a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal kb. 10 percig főzzük, a
végén besűrítjük.
Hozzávalók
4 személyre:
A panna-cotta -hoz:
· 5
lap színtelen zselatin
· 500
g tejszín
· 75
g cukor
· 50
g keserű csokoládé reszelék
A cseresznyéhez:
· 1
üveg cseresznyebefőtt (720 ml, 500 g)
· 2
ek cukor
· 1
cs vaníliás cukor
· 1
fahéjrúd
· 1
ek étkezési keményítő
1.
A
zselatint hidegvízbe áztatjuk. A tejszínt a cukorral felfőzzük, kb. 10 percig
főzzük. Levesszük a tűzről, kb. 10 percig hagyjuk hűlni, majd felolvasztjuk
benne a kicsavart zselatint.
2.
Hűlni
hagyjuk, majd betesszük a hűtőbe kb. 35-45 percre, amíg a tejszín elkezd
zselésedni. A csokoládét a tejszínhez keverjük. A panna-cotta masszát egy hideg
vízzel kiöblített formába (600 ml űrtartalom) töltjük, és legalább 6 órára
hűtőbe tesszük.
3.
A
cseresznyét leszűrjük, 250 ml cseresznyelevet kimérünk. A cseresznyelevet a
cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal felfőzzük, kb. 5 percig főzzük, majd
besűrítjük 1 ek hidegvízzel elkevert étkezési keményítővel. Hozzákeverjük a
cseresznyét, és hűlni hagyjuk.
4.
A
panna-cottát kiborítjuk, 4 részre vágjuk, és a hideg vagy meleg cseresznyével
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen