Leckerer Salat.
Zutaten für 6 Personen:
· 4 El
Majonäse
· 2 El
Apfelsaft
· 1 Tl
Honig
· 100 g
Schlagsahne
· Salz
· Pfeffer
· 500 g
Knollensellerie
· 2 El
Zitronensaft
· 3 Äpfel
· Walnüsse
· 1 Granatapfel
· 125 g Feldsalat
1.
Für das
Dressing: Die Majonäse mit dem Apfelsaft und dem Honig verrühren, dann die
halbsteif geschlagene Schlagsahne untermischen. Mit Salz und Pfeffer
abschmecken.
2.
Den Sellerie
schälen, die Äpfel waschen, beides grob reiben, mit dem Zitronensaft
beträufeln, mit dem Dressing verrühren und ungefähr 1 Stunde stehen lassen.
3.
Die Walnüsse
in einer Pfanne 2 Minuten anrösten, abkühlen lassen und grob hacken.
4.
Den Granatapfel
halbieren, die Kerne über einem Teller herausschlagen. Den Feldsalat putzen,
waschen, trocken schleudern.
5.
Den
Waldorfsalat nochmals abschmecken. Den Feldsalat locker unterheben. Mit Nüssen
und Granatapfelkernen bestreut servieren.
Egy finom saláta.
Hozzávalók
6 személyre:
· 4 ek
majonéz
· 2 ek
almalé
· 1 tk
méz
· 100 g
tejszín
· Só
· Bors
· 500 g
zeller
· 2 ek
citromlé
· 3 alma
· 100 g
dió
· 1
gránátalma
· 125 g galambbegy saláta
1.
A
dresszinghez a majonézt elkeverjük az almalével, és mézzel, majd hozzákeverjük
a félkeményre vert tejszint. Sóval, borssal ízesítjük.
2.
A
zellert megtisztítjuk, az almát megmossuk, mindkettőt durvára reszeljük,
meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük a dresszinggel és kb. 1 órát hagyjuk
állni.
3.
A
diót egy serpenyőben kb. 2 perc alatt megpirítjuk, kivesszük, hűlni hagyjuk,
majd durvára aprítjuk.
4.
A
gránátalmát ketté vágjuk, a magokat egy tányér fölött kiverjük. A madársalátát
megmossuk, saláta centrifugában, megpörgetjük.
5.
A
salátát esetleg sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a madársalátát.
Gránátalmamagokkal és a dióval megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen