Ein sehr leckerer
Salat. Den Salat kann man auch noch mit etwas in Streifen geschnittenen
frischen Minzeblättern aromatisieren.
Zutaten für 4 Personen:
· 500
g Spitzkohl
· Salz
· 100
g Möhren
· ½
Bund Lauchzwiebeln
· 25
g Pinienkerne
· 25
g Sultaninen
· 3
El Zitronensaft
· 2
El Olivenöl
· Pfeffer
· 50
g schwarze Oliven
1.
Den Kohl fein hobeln. Die Möhren grob reiben, die
Zwiebeln in Ringe schneiden. Die Sultaninen mit heißem Wasser abspülen,
abtropfen lassen. Die Oliven vierteln. Die Pinienkerne goldbraun rösten.
2.
Die Möhren und die Lauchzwiebeln zu dem Kohl geben, mit
dem Öl und dem Zitronensaft beträufeln. Mit Salz und Pfeffer würzen und gut
vermischen.
3.
Die Sultaninen und die Oliven zu dem Salat geben, nochmal
vermischen. Zugedeckt ungefähr 30 Minuten stehen lassen. Mit den Pinienkernen
bestreut servieren.
Egy finom, egyszerű saláta. A salátát ízesíthetjük vékony
csíkokra vágott friss mentával is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 500
g fehér káposzta
· Só
· 100
g sárgarépa
· ½
csokor újhagyma
· 25
g fenyőmag
· 25
g mazsola
· 3
ek citromlé
· 2
ek olívaolaj
· Bors
· 50
g fekete olajbogyó
1.
A
káposztát finomra gyaluljuk. A
sárgarépát durvára reszeljük, a hagymát gyűrűkre vágjuk. A mazsolát forró
vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni. Az olajbogyókat négybe vágjuk. A fenyőmagot
megpirítjuk.
2.
A
káposztához adjuk a sárgarépát és a hagymát, meglocsoljuk az olajjal és a
citromlével. Sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.
3.
A
salátához keverjük a mazsolát, és az olajbogyót. Lefedve kb. 30 percet állni
hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A fenyőmaggal megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen