Freitag, 7. Februar 2020

Griechischer Krautsalat / Görög káposztasaláta


Ein sehr leckerer Salat. Den Salat kann man auch noch mit etwas in Streifen geschnittenen frischen Minzeblättern aromatisieren.

Zutaten für 4 Personen:
·       500 g Spitzkohl
·       Salz
·       100 g Möhren
·       ½ Bund Lauchzwiebeln
·       25 g Pinienkerne
·       25 g Sultaninen
·       3 El Zitronensaft
·       2 El Olivenöl
·       Pfeffer
·       50 g schwarze Oliven

1.    Den Kohl fein hobeln. Die Möhren grob reiben, die Zwiebeln in Ringe schneiden. Die Sultaninen mit heißem Wasser abspülen, abtropfen lassen. Die Oliven vierteln. Die Pinienkerne goldbraun rösten.
2.    Die Möhren und die Lauchzwiebeln zu dem Kohl geben, mit dem Öl und dem Zitronensaft beträufeln. Mit Salz und Pfeffer würzen und gut vermischen.
3.    Die Sultaninen und die Oliven zu dem Salat geben, nochmal vermischen. Zugedeckt ungefähr 30 Minuten stehen lassen. Mit den Pinienkernen bestreut servieren.

Egy finom, egyszerű saláta. A salátát ízesíthetjük vékony csíkokra vágott friss mentával is. 

Hozzávalók 4 személyre:
·       500 g fehér káposzta
·      
·       100 g sárgarépa
·       ½ csokor újhagyma
·       25 g fenyőmag
·       25 g mazsola
·       3 ek citromlé
·       2 ek olívaolaj
·       Bors
·       50 g fekete olajbogyó


1.    A káposztát finomra gyaluljuk.  A sárgarépát durvára reszeljük, a hagymát gyűrűkre vágjuk. A mazsolát forró vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni. Az olajbogyókat négybe vágjuk. A fenyőmagot megpirítjuk.
2.    A káposztához adjuk a sárgarépát és a hagymát, meglocsoljuk az olajjal és a citromlével. Sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.
3.    A salátához keverjük a mazsolát, és az olajbogyót. Lefedve kb. 30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A fenyőmaggal megszórva tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen