Den erkalteten Kuchen
kann man mit Puderzucker bestäuben.
Zutaten für 6 Personen:
Für den Teig:
· 3
Eier
· 120
g Zucker
· 90
g Butter + etwas für die Form
· 375
g griechischer Joghurt
· 1
Tl Orangenabrieb
· 225
g Weizengrieß + etwas für die Form
· 75
g Mehl
· 2
Tl Backpulver
Zum Begießen:
· 150
ml Wasser
· Saft
von 1 Orange
· 100
g Zucker
· etwas
Rosenwasser
1.
Ein Backform (20x25x6 cm) mit etwas Butter ausstreichen
und mit etwas Gries ausstäuben. Die Butter schmelzen lassen, etwas abkühlen
lassen.
2.
Die Eier mit dem Zucker schaumig rühren, dann die
flüssige Butter, den Joghurt und den Orangenabrieb dazu rühren.
3.
Das Mehl mit dem Gries und dem Backpulver vermischen,
dann unter die Eier-Joghurtmasse rühren.
4.
Den Teig in die vorbereitete Form gießen, glatt
streichen. Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 35-40
Minuten backen.
5.
Das Wasser mit dem Zucker und dem Orangensaft aufkochen,
und ungefähr 5 Minuten sprudelnd kochen lassen. Vom Herd nehmen und das
Rosenwasser untermischen.
6.
Den Kuchen aus dem Ofen nehmen, noch heiß in Quadrate
oder Rauten schneiden und mit dem heißen Sirup begießen. Erkalten lassen.
Egyszerű, gyors, és finom sütemény. A
kihűlt süteményt megszórhatjuk porcukorral, kókuszreszelékkel vagy durvára
vágott pisztáciával.
Hozzávalók
6 személyre:
A tésztához:
· 3
tojás
· 120
g cukor
· 90
g vaj + kevés a forma kikenéséhez
· 375
g görög joghurt
· 1
tk narancshéj
· 225
g dara + kevés a forma kiszórásához
· 75
g liszt
· 2
tk sütőpor
A locsoláshoz:
· 150
ml víz
· 1
narancs leve
· 100
g cukor
· Rózsavíz
1.
Egy
20x25x6 cm tepsit kevés vajjal kikenünk, és kevés darával kiszórunk. A vajat
felolvasztjuk, hagyjuk egy kicsit hűlni.
2.
A
tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzákavarjuk a folyékony vajat, a
joghurtot, és a narancshéjat.
3.
A
lisztet elkeverjük a darával és a sütőporral, majd tojásos-joghurtos masszához
kavarjuk.
4.
A
tésztát az előkészített formába simítjuk, betoljuk a 180 fokra előmelegített
sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
5.
A
vizet a cukorral és a narancslével felfőzzük, pár percig főzzük, míg a cukor
felolvad, majd hozzákavarjuk a rózsavízet.
6.
A
megsült süteményt kivesszük a sütőből, még forrón tetszés szerint négyszögekre,
rombuszokra vágjuk, és meglocsoljuk a forró sziruppal. Hagyjuk hűlni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen