Eine sehr leckere
Vorspeise.
Zutaten für 4 Personen:
· 700 g Staudensellerie
· 1 Zwiebel
· 1 El
Butter
· 100 ml
trockener Weißwein
· 600 ml
Gemüsebrühe
· 100 ml
Schlagsahne
· 200 g Frischkäse
· Salz
· Pfeffer
· Muskatnuss
· Cayennepfeffer
· 1
Prise Zucker
· 1
Möhre
1.
Den Staudensellerie putzen, waschen, eine Stange und
etwas Selleriegrün zu Seite legen, den Rest in kleine Würfel schneiden. Zwiebel
schälen, in kleine Würfel schneiden.
2.
In dem heißen Öl die Zwiebel glasig dünsten, den Sellerie
zugeben und weitere 1-2 Minuten dünsten.
3.
Mit dem Wein und 400 ml Gemüsebrühe ablöschen. Zugedeckt
bei mittlerer Hitze ungefähr 10-15 Minuten kochen, dann mit dem Stabmixer
pürieren.
4.
Die Schlagsahne zu der Suppe geben und aufkochen. Den
Frischkäse in die heiße Suppe schmelzen lassen.
5.
Mit Salz, Pfeffer, Zucker und Cayennepfeffer abschmecken.
6.
Die Möhre und die übriggebliebene Selleriestange putzen,
in kleine Würfel schneiden und in der übriggebliebenen 200 ml Brühe ungefähr 10
Minuten kochen, dann in einem Sieb abtropfen lassen.
7.
Die Suppe mit dem Gemüsewürfel und dem grob geschnittenen
Selleriegrün bestreut servieren.
Egy nagyon egyszerű és finom leves. Ha
sűrűbben szeretnénk, sűrítsük a levest kevés vízzel elkevert étkezési
keményítővel.
Hozzávalók
4 személyre:
· 700 g
halványító zeller
· 1
vöröshagyma
· 1 ek
vaj
· 100 ml
száraz fehér bor
· 600 ml
zöldségleves
· 100 ml
tejszín
· 200 g
krémsajt
· Só
· Bors
· Szerecsendió
· Cayenne-i
bors
· cukor
· 1 sárgarépa
1.
A
halványító zeller szárakat megtisztítjuk, mossuk, egye szárat és néhány
zellerlapit félre teszünk, a többit apró kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk,
apró kockákra vágjuk.
2.
A
forró vajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a halvanyitó zellert, és
további 1-2 percig dinszteljük.
3.
Felöntjük a borral és 400 ml levessel.
Lefedve, közepes hőfokon kb. 10-15 percig főzzük, majd bot mixerrel pürésítjük.
4.
Ismét
felfőzzük, hozzáadjuk a tejszint. A végen hozzákeverjük a krémsajtot és hagyjuk
a levesben felolvadni.
5.
Sóval,
borssal, cayenne-i borssal, szerecsendióval, csipet cukorral ízesítjük.
6.
A
sárgarépát megtisztítjuk és a félre tett zellerszárral együtt apró kockákra
vágjuk, 200 ml levesben kb. 10 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
7.
A
levest a zöldség kockákkal, és kevés durvára vágott zellerlapival megszórva
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen