Montag, 24. Februar 2020

Staudensellerie Cremesuppe / Halványító zelleres krémleves


Eine sehr leckere Vorspeise.

Zutaten für 4 Personen:
·       700 g Staudensellerie
·       1 Zwiebel
·       1 El Butter
·       100 ml trockener Weißwein
·       600 ml Gemüsebrühe
·       100 ml Schlagsahne
·       200 g Frischkäse
·       Salz
·       Pfeffer
·       Muskatnuss
·       Cayennepfeffer
·       1 Prise Zucker
·       1 Möhre

1.    Den Staudensellerie putzen, waschen, eine Stange und etwas Selleriegrün zu Seite legen, den Rest in kleine Würfel schneiden. Zwiebel schälen, in kleine Würfel schneiden.
2.    In dem heißen Öl die Zwiebel glasig dünsten, den Sellerie zugeben und weitere 1-2 Minuten dünsten.
3.    Mit dem Wein und 400 ml Gemüsebrühe ablöschen. Zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr 10-15 Minuten kochen, dann mit dem Stabmixer pürieren.
4.    Die Schlagsahne zu der Suppe geben und aufkochen. Den Frischkäse in die heiße Suppe schmelzen lassen.
5.    Mit Salz, Pfeffer, Zucker und Cayennepfeffer abschmecken.
6.    Die Möhre und die übriggebliebene Selleriestange putzen, in kleine Würfel schneiden und in der übriggebliebenen 200 ml Brühe ungefähr 10 Minuten kochen, dann in einem Sieb abtropfen lassen.
7.    Die Suppe mit dem Gemüsewürfel und dem grob geschnittenen Selleriegrün bestreut servieren.


Egy nagyon egyszerű és finom leves. Ha sűrűbben szeretnénk, sűrítsük a levest kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel.

Hozzávalók 4 személyre:
·       700 g halványító zeller
·       1 vöröshagyma
·       1 ek vaj
·       100 ml száraz fehér bor
·       600 ml zöldségleves
·       100 ml tejszín
·       200 g krémsajt
·      
·       Bors
·       Szerecsendió
·       Cayenne-i bors
·       cukor
·       1 sárgarépa

1.    A halványító zeller szárakat megtisztítjuk, mossuk, egye szárat és néhány zellerlapit félre teszünk, a többit apró kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
2.    A forró vajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a halvanyitó zellert, és további 1-2 percig dinszteljük.
3.     Felöntjük a borral és 400 ml levessel. Lefedve, közepes hőfokon kb. 10-15 percig főzzük, majd bot mixerrel pürésítjük.
4.    Ismét felfőzzük, hozzáadjuk a tejszint. A végen hozzákeverjük a krémsajtot és hagyjuk a levesben felolvadni.
5.    Sóval, borssal, cayenne-i borssal, szerecsendióval, csipet cukorral ízesítjük.
6.    A sárgarépát megtisztítjuk és a félre tett zellerszárral együtt apró kockákra vágjuk, 200 ml levesben kb. 10 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
7.    A levest a zöldség kockákkal, és kevés durvára vágott zellerlapival megszórva tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen