Mittwoch, 19. Februar 2020

Kraut-Taler / Káposztás tallérok


Leckere Gemüsefrikadellen. Dazu einen Saure-Sahne-Kräuterdip reichen.

Zutaten für 2 Personen:
·       250 g Weißkraut
·       50 g Weichweizengries
·       60 ml Wasser
·       ½ Zwiebel
·       1 Knoblauchzehe
·       1 El Tomatenmark
·       1 ½ El griechischer Joghurt
·       2 El Öl
·       Salz
·       Pfeffer
·       Kümmel

1.    Den Gries in eine Schüssel geben, mit dem Wasser vermischen und 10 Minuten stehen lassen.
2.    Das Kraut mit Hilfe der Vierkantreibe grob raspeln. Die Zwiebel klein schneiden.
3.    Das Kraut, die Zwiebel, den durchgepressten Knoblauch, das Tomatenmark und den Joghurt zu dem Gries geben. Mit Salz, Pfeffer und Kümmel abschmecken und gut verkneten.
4.    Aus der Masse mit angefeuchteten Händen nicht zu große Kugeln formen, etwas flachdrücken.
5.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Kraut-Taler darin bei mittlerer Hitze auf jeder Seite 4-5 Minuten braten.

Egy finom zöldséges fasírt. Ha a káposztásmassza túl híg, adjunk hozzá kevés lisztet. Tálaljuk fűszeres tejföllel.

Hozzávalók 2 személyre:
·       250 g káposzta
·       50 g búzadara
·       60 ml víz
·       ½ vöröshagyma
·       1 gerezd fokhagyma
·       1 ek sűrített paradicsom
·       1 ½ ek görög joghurt
·       2 ek olaj
·      
·       Bors
·       Kömény

1.    A darát egy edénybe tesszük, elkavarjuk a vízzel, és hagyjuk kb. 10 percet állni.
2.    A káposztát almareszelőn lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk.
3.    A darához adjuk a káposztát, hagymát, az áttört fokhagymát, sűrített paradicsomot és a joghurtot. Sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, jól elkeverjük.
4.    A masszából nedves kézzel nem túl nagy golyókat formázzunk, ellapítjuk, majd a forró olajban, közepes hőmérsékleten, oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen