Dazu Reis oder Baguette reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· ½
Brötchen
· ½
Zwiebel
· 1
Knoblauchzehe
· 50
g Pilze
· ½
El Öl
· Salz
· Pfeffer
· 4
Tomaten
· 75
g Schlagsahne
· ½
Bund Petersilie
· 250
g Hackfleisch
· 1
Ei (klein)
· ½
Tl Senf
· 50
g geriebener Käse
1.
Das Brötchen
im kalten Wasser einweichen. Die Zwiebel, den Knoblauch und die Pilze putzen,
dann klein schneiden.
2.
Das Öl in
einer Pfanne erhitzen, die Zwiebel, den Knoblauch und die Pilze darin
andünsten. Mit Salz und Pfeffer abschmecken, abkühlen lassen.
3.
Die Tomaten
putzen, waschen, einen Deckel abschneiden und die Tomaten aushöhlen. Das
Tomateninnere und die Hälfte von der Deckeln klein schneiden, dann mit der
Schlagsahne pürieren und mit Salz und Pfeffer abschmecken.
4.
Die Petersilie
waschen, fein hacken.
5.
Die
Petersilie, das ausgedrückte Brötchen, die Pilzmischung, den Senf und das Ei zu
dem Hackfleisch geben, mit Salz und Pfeffer abschmecken und gut verkneten. Die
Masse in 4 gleiche Teile teilen und in die ausgehölte Tomaten füllen.
6.
Die
Tomaten-Sahne in eine Auflaufform gießen, die gefüllte Tomaten in die
Auflaufform legen. Im heißen Ofen bei 175 Grad Ober- und Unterhitze 25 Minuten
backen. Die Tomaten mit dem Käse bestreuen und weitere 20 Minuten backen. Die
übriggebliebenen Tomatendeckel auf die Hälfte von den Tomaten legen und weitere
5 Minuten backen.
Hozzávalók
2 személyre:
· ½
zsemle
· ½
fej vöröshagyma
· 1
gerezd fokhagyma
· 50
g gomba
· ½
ek olaj
· só
· bors
· 4
db paradicsom
· 75
g tejszín
· ½
csokor petrezselyemzöld
· 250
g darált hús
· 1
tojás
· ½
tk mustár
· 50
g reszelt sajt
1.
A
zsemlét hideg vízbe áztatjuk. A hagymát, fokhagymát és a gombát megtisztítjuk,
majd apróra vágjuk.
2.
Az
olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,
fokhagymát és gombát, megdinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük, hűlni hagyjuk.
3.
A
paradicsomokat megmossuk, a szár felöli részéből, éles késsel egy-egy kalapot
vágunk, majd a magos belsejét kiskanállal kikaparjuk. A kalapok egy részét
kockákra vágjuk. A kikapart paradicsomhúst elkeverjük a tejszínnel, majd
pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzákeverjük a paradicsom kockákat.
4.
A
petrezselyemzöldet megmossuk, majd apróra vágjuk.
5.
Az
apróra vágott petrezselyemzöldet összegyúrjuk a kicsavart zsemlével, gombás
keverékkel, darált hússal, mustárral és tojással. Sóval, borssal fűszerezzük. A
masszát 4 egyenlő részre osszuk, és a kikapart paradicsomokba nyomkodjuk.
6.
A
paradicsomos-tejszint egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük a paradicsomokat.
175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25 percig sütjük. A sajtot a darált húsra
szórjuk és további 20 percig sütjük. Ráhelyezzük a megmaradt kalapokat és
további 5 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen