Donnerstag, 20. Februar 2020

Letscho nach arabischer Art / Arab ihletésű lecsó


Letscho mal anders. Dazu griechischen Joghurt reichen, aber auch ohne Joghurt schmeckt es lecker. Die Tomaten kann man auch enthäuten.

Zutaten für 3 Personen:
·       2 Zwiebeln
·       400 g ungarische gelbe Paprikaschoten
·       3 Tomaten
·       150 g Chorizo
·       100 g Bulgur
·       200 ml heißes Wasser
·       1 El Öl
·       ½ Tl edelsüßes Paprikapulver
·       1 Tl Harissa
·       1 Tl Ras al Hanout
·       Salz
·       Pfeffer

1.    Das Gemüse putzen, waschen. Die Zwiebeln halbieren, dann in Scheiben schneiden, die Paprikaschoten halbieren, dann in Streifen schneiden. Die Tomaten grob würfeln. Die Wurst enthäuten, dann in Scheiben schneiden.
2.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Zwiebeln darin glasig andünsten, die Wurst zugeben und 2-3 Minuten mitbraten.
3.    Mit dem Paprikapulver und Ras al Hanout bestäuben, die Harissa unterrühren und kurz mitbraten.
4.    Die Paprika und die Tomaten zugeben. Salzen, pfeffern und zugedeckt ungefähr 15 Minuten köcheln lassen.
5.    Das Bulgur zugeben, mit dem Wasser ablöschen, und zugedeckt bei mittlerer Hitze unter gelegentlichen Umrühren weitere 10 Minuten köcheln lassen. Falls nötig noch etwas Wasser zugießen. Vom Herd nehmen, 10 Minuten ruhen lassen und servieren.

Lecsó másként ízesítve és rizs helyett bulgurral készítve. Ha zavarna a paradicsomhéj a lecsóba, felhasználás előtt hámozzuk meg a paradicsomokat. Tálalhatjuk 1-2 evőkanálnyi görög joghurttal leöntve, de a nélkül is finom.

Hozzávalók 3 személyre:
·       2 hagyma
·       400 g paprika
·       3 paradicsom
·       150 g kolbász
·       100 g bulgur
·       200 ml víz, forró
·       1 ek olaj
·       ½ tk fűszerpaprika
·       1 tk harissa
·       1 tk ras al hanout
·      
·       Bors

1.    A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát ketté, majd szeletekre vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, ketté, majd szeletekre vágjuk, a paradicsomot durva kockákra vágjuk. A kolbászhéját lehúzzuk, majd karikákra vágjuk.
2.    Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kolbászt és további 2-3 percig dinszteljük.
3.    Megszórjuk a fűszerpaprikával, és a ras el hanout-tal, hozzákavarjuk a harissát, és további 1-2 percig dinszteljük.
4.    Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve kb. 15 percig főzzük.
5.    Hozzákeverjük a bulgurt, felöntjük a vízzel, és lefedve közepes hőmérsékleten közbe meg-megkevergetve további 10 percig főzzük. Ha szükséges öntsünk hozzá még kevés forró vizet. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kb. 10 percet állni, majd tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen