Letscho mal anders.
Dazu griechischen Joghurt reichen, aber auch ohne Joghurt schmeckt es lecker.
Die Tomaten kann man auch enthäuten.
Zutaten für 3 Personen:
· 2
Zwiebeln
· 400
g ungarische gelbe Paprikaschoten
· 3
Tomaten
· 150
g Chorizo
· 100
g Bulgur
· 200
ml heißes Wasser
· 1
El Öl
· ½
Tl edelsüßes Paprikapulver
· 1
Tl Harissa
· 1
Tl Ras al Hanout
· Salz
· Pfeffer
1.
Das Gemüse putzen, waschen. Die Zwiebeln halbieren, dann
in Scheiben schneiden, die Paprikaschoten halbieren, dann in Streifen
schneiden. Die Tomaten grob würfeln. Die Wurst enthäuten, dann in Scheiben
schneiden.
2.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Zwiebeln darin
glasig andünsten, die Wurst zugeben und 2-3 Minuten mitbraten.
3.
Mit dem Paprikapulver und Ras al Hanout bestäuben, die
Harissa unterrühren und kurz mitbraten.
4.
Die Paprika und die Tomaten zugeben. Salzen, pfeffern und
zugedeckt ungefähr 15 Minuten köcheln lassen.
5.
Das Bulgur zugeben, mit dem Wasser ablöschen, und
zugedeckt bei mittlerer Hitze unter gelegentlichen Umrühren weitere 10 Minuten
köcheln lassen. Falls nötig noch etwas Wasser zugießen. Vom Herd nehmen, 10
Minuten ruhen lassen und servieren.
Lecsó másként ízesítve és rizs helyett bulgurral készítve.
Ha zavarna a paradicsomhéj a lecsóba, felhasználás előtt hámozzuk meg a
paradicsomokat. Tálalhatjuk 1-2 evőkanálnyi görög joghurttal leöntve, de a
nélkül is finom.
Hozzávalók
3 személyre:
· 2
hagyma
· 400
g paprika
· 3
paradicsom
· 150
g kolbász
· 100
g bulgur
· 200
ml víz, forró
· 1
ek olaj
· ½
tk fűszerpaprika
· 1
tk harissa
· 1
tk ras al hanout
· Só
· Bors
1.
A
zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát ketté, majd szeletekre vágjuk, a
paprikát kicsumázzuk, ketté, majd szeletekre vágjuk, a paradicsomot durva
kockákra vágjuk. A kolbászhéját lehúzzuk, majd karikákra vágjuk.
2.
Az
olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre
dinszteljük, hozzáadjuk a kolbászt és további 2-3 percig dinszteljük.
3.
Megszórjuk
a fűszerpaprikával, és a ras el hanout-tal, hozzákavarjuk a harissát, és
további 1-2 percig dinszteljük.
4.
Hozzáadjuk
a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve kb. 15 percig
főzzük.
5.
Hozzákeverjük
a bulgurt, felöntjük a vízzel, és lefedve közepes hőmérsékleten közbe
meg-megkevergetve további 10 percig főzzük. Ha szükséges öntsünk hozzá még
kevés forró vizet. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kb. 10 percet állni, majd
tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen