Als Dessert oder als
süße Hauptspeise. Mit etwas Puderzucker bestäubt servieren.
Zutaten für 3 Personen:
· 3
El Mehl
· 250
g Quark
· 2
Eier
· 1
Prise Salz
· 2
El Zitronensaft
· 2
El Zucker
· 2
El Öl
1.
Den Quark mit den Eigelben, dem Zitronensaft und dem
Zucker glatt rühren. Die Eiweiße mit dem Salz steifschlagen und vorsichtig
unter die Quarkmasse heben.
2.
In einer Pfanne etwas Öl erhitzen. Von dem Quarkteig mit
einem Esslöffel kleine Haufen in das Öl geben, ein bisschen flach drücken und
pro Seite bei schwacher bis mittlerer Hitze ungefähr 3 Minuten backen bis sie
schön goldbraun sind.
Desszertként vagy egy tartalmasabb levés
után második fogásként is megállja a helyét.
Tálaljuk porcukorral meghintve, vagy gyümölcskompóttal.
Hozzávalók
3 személyre:
· 3
ek liszt
· 250
g túró
· 2
tojás
· 1
csipet só
· 2
ek citromlé
· 2
ek cukor
· 2
ek olaj, a sütéshez
1.
A
lisztet a túróval, tojások sárgájával, citromlével és a cukorral simára
kavarjuk. Majd óvatosan hozzákavarjuk a sóval kemény habbá vert tojások
fehérét.
2.
Kevés
olajat egy serpenyőben felforrósítunk. A masszából evőkanállal kis halmokat
rakunk, kissé ellapítjuk, és alacsony közepes hőfokig oldalanként 3-3 perc
alatt aranybarnára sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen