Montag, 17. Februar 2020

Bunte Gemüsesuppe / Tarka zöldséges tál


Statt Kartoffeln kann man 250 g gekochte Nudeln zu der Suppe geben.

 Zutaten für 4 Personen:

·       2 El Öl
·       1 Zwiebel
·       1 rote Paprikaschote
·       1 Zucchini
·       ¼ Knollensellerie
·       250 g Möhren
·       300 g Kartoffeln
·       1 Stange Porree
·       750 ml Gemüsebrühe
·       Salz
·       Pfeffer
·       1 El Bohnenkraut
·       2 Tomaten
·       2 El Creme Fraîche
·       1 El Zitronensaft
·       1 El Sojasoße

1.    Das Gemüse putzen, waschen. Die Zwiebel in grobe Würfel schneiden. Die Paprikaschote, den Knollensellerie, die Möhren und die Kartoffeln würfeln, die Zucchini in Scheiben, den Porree in Ringe schneiden.
2.    Das Öl in einem Topf erhitzen, das Gemüse zugeben und 2-3 Minuten dünsten. Mit der Brühe ablöschen, mit Salz, Pfeffer und Bohnenkraut würzen. Aufkochen und zugedeckt bei niedriger Hitze ungefähr 30 Minuten köcheln lassen.
3.    Die Tomaten enthäuten, entkernen und würfeln.
4.    Die Tomatenwürfel zu der Suppe geben und weitere 10 Minuten köcheln lassen.
5.    Die Creme Fraîche unter die Suppe rühren. Mit Zitronensaft und Sojasoße abschmecken und falls nötig mit Salz und Pfeffer nachwürzen.


Burgonya helyett keverhetünk a leveshez 250 g kifőtt tésztát.

Hozzávalók 4 személyre:
·       2 ek olaj
·       1 vöröshagyma
·       1 piros húsú paprika
·       1 cukkini
·       ¼ zellergumó
·       250 g sárgarépa
·       300 g burgonya
·       1 póréhagyma
·       750 ml zöldségleves
·      
·       bors
·       1 ek borsfű
·       2 paradicsom
·       2 ek creme fraiche
·       1 ek citromlé
·       1 ek szójaszósz

1.    A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk majd a hagymát durva kockákra, a paprikát, zellergumót, sárgarépát és burgonyát kockákra, a cukkinit szeletekre és a póréhagymát karikákra vágjuk.
2.    Az olajat felforrósítjuk, beletesszük az előkészített zöldségeket, rövid ideig pároljuk. Felöntjük a levessel, sóval, borssal és a borsfűvel fűszerezzük. Felfőzzük, alacsony hőmérsékleten lefedve, kb. 30 percig főzzük. 
3.    A paradicsomot meghámozzuk, a magokat kiszedjük, a paradicsomhúst kockákra vágjuk.
4.    A paradicsomkockákat a leveshez adjuk, további 10 percig főzzük.
5.    A creme fraichel, citromlével és a szójaszósszal ízesítjük, és sóval, borssal újra fűszerezzük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen