Dazu Reis oder
Kartoffelpüree reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· 2
Tomaten
· 250
g Hackfleisch
· 1
Zwiebel
· 1
El Öl
· Salz
· Pfeffer
· 3
½ El Ajvar
· 75
ml Gemüsebrühe
· 75
ml Schlagsahne
· 60
g Mozzarella
· 1
El Basilikum
1.
Die Tomaten
putzen, waschen, einen Deckel abschneiden und die Tomaten aushöhlen. Das
Tomateninnere klein schneiden. Die Zwiebel schälen, fein würfeln.
2.
Das Öl in
einer Pfanne erhitzen, die Zwiebel und das Hackfleisch darin unter Wenden bei
starker Hitze anbraten. Das Tomateninnere und ½ El Ajvar dazugeben und ungefähr
5 Minuten köcheln lassen. Mit Salz und Pfeffer würzen.
3.
Die Tomaten
mit der Hackmasse füllen und in eine Auflaufform legen.
4.
Die Brühe mit
der Schlagsahne und dem Rest Ajvar aufkochen. Mit Salz und Pfeffer würzen und
in die Auflaufform gießen.
5.
Im heißen Ofen
bei 200 Grad Ober- und Unterhitze 20 Minuten backen.
6.
Den Mozzarella
reiben, die gefüllten Tomaten damit bestreuen und weitere 5 Minuten backen.
7.
Mit den grob
geschnittenen Basilikumblättern bestreuen.
Egy egyszerű és finom étel. Rizzsel vagy
burgonyapürével.
Hozzávalók
2 személyre:
· 2
paradicsom
· 250
g darált hús
· 1
vöröshagyma
· 1
ek olaj
· Só
· Bors
· 3
½ ek ajvár
· 75
ml zöldségleves
· 75
ml tejszín
· 60
g mozzarella
· 1
ek bazsalikom
1.
A
paradicsomokat megmossuk, a szár felöli részéből, éles késsel egy-egy kalapot
vágunk, majd a magos belsejét kiskanállal kikaparjuk. A kikapart paradicsomhúst
apróra vágjuk.
2.
A
húst a hagymával az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott
paradicsomot, ½ ek ajvárt, és kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.
3.
A
darált húsmasszát elosszuk a paradicsomokba. A paradicsomokat egy tűzálló tálba
tesszük.
4.
A
levest felfőzzük a tejszínnel és a maradék ajvárral. Sóval, borssal
fűszerezzük, a paradicsom köré öntjük. Betoljuk a 200 fokra előmelegített
sütőbe és kb. 20 percig sütjük.
5.
A
reszelt mozzarellát a paradicsomokra szórjuk, és további 5 percig sütjük.
6.
A
durvára vágott bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen