Donnerstag, 4. Juli 2019

Gefüllte Tomaten mit Hackfleisch / Darált hússal töltött paradicsom


Dazu Reis oder Kartoffelpüree reichen.

Zutaten für 2 Personen:
·       2 Tomaten
·       250 g Hackfleisch
·       1 Zwiebel
·       1 El Öl
·       Salz
·       Pfeffer
·       3 ½ El Ajvar
·       75 ml Gemüsebrühe
·       75 ml Schlagsahne
·       60 g Mozzarella
·       1 El Basilikum   

1.    Die Tomaten putzen, waschen, einen Deckel abschneiden und die Tomaten aushöhlen. Das Tomateninnere klein schneiden. Die Zwiebel schälen, fein würfeln.
2.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Zwiebel und das Hackfleisch darin unter Wenden bei starker Hitze anbraten. Das Tomateninnere und ½ El Ajvar dazugeben und ungefähr 5 Minuten köcheln lassen. Mit Salz und Pfeffer würzen.
3.    Die Tomaten mit der Hackmasse füllen und in eine Auflaufform legen.
4.    Die Brühe mit der Schlagsahne und dem Rest Ajvar aufkochen. Mit Salz und Pfeffer würzen und in die Auflaufform gießen.
5.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze 20 Minuten backen.
6.    Den Mozzarella reiben, die gefüllten Tomaten damit bestreuen und weitere 5 Minuten backen.
7.    Mit den grob geschnittenen Basilikumblättern bestreuen.


Egy egyszerű és finom étel. Rizzsel vagy burgonyapürével.

Hozzávalók 2 személyre:
·       2 paradicsom
·       250 g darált hús
·       1 vöröshagyma
·       1 ek olaj
·      
·       Bors
·       3 ½ ek ajvár
·       75 ml zöldségleves
·       75 ml tejszín
·       60 g mozzarella
·       1 ek bazsalikom 

1.    A paradicsomokat megmossuk, a szár felöli részéből, éles késsel egy-egy kalapot vágunk, majd a magos belsejét kiskanállal kikaparjuk. A kikapart paradicsomhúst apróra vágjuk.
2.    A húst a hagymával az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, ½ ek ajvárt, és kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.
3.    A darált húsmasszát elosszuk a paradicsomokba. A paradicsomokat egy tűzálló tálba tesszük.
4.    A levest felfőzzük a tejszínnel és a maradék ajvárral. Sóval, borssal fűszerezzük, a paradicsom köré öntjük. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 20 percig sütjük.
5.    A reszelt mozzarellát a paradicsomokra szórjuk, és további 5 percig sütjük.
6.    A durvára vágott bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen